У десантника Добринського випитували порядок охорони межі з Кримом

09:26, 04.06.2020
У десантника Добринського випитували порядок охорони межі з Кримом

Євген Добринський на допиті у ФСБ.

Російські окупанти з ФСБ випитували в арештованого українського десантника Євгена Добринського про те, як з боку Херсонщини охороняється адміністративна межа з анексованим Кримом.

 

Як передає «Україна молода», про це повідомив адвокат десантника Іслям Веліляєв.

 

«Запитували, де і в якій частині він служить, який порядок охорони державного кордону був у частині, які входять засоби захисту, ідентифікації людей. Багато було запитань про ведення військової служби», — розповів захисник Веліляєв у коментарі «Крим.Реалії»

 

Адвокат рекомендував Добринському не відповідати на запитання щодо військової служби: «За моєю рекомендацією, ми відмовились давати свідчення. Тому що ці відомості мають службовий характер. На сьогодні він є військовослужбовцем».

 

Як повідомляла «УМ», в районі півострова Чонгар біля анексованого Криму викрали українського військового, який ніс службу на спостережному посту. Зникнення військового виявили о 5.00 ранку 30 травня.

 

Згодом стало відомо, що зниклий — військовослужбовець 95-ї десантно-штурмової бригади Євген Добринський. Російська сторона стверджує, що він сам «пройшов пішки по дамбі залізничних колій у напрямку між н.п. Сиваш і Джанкоєм» і перетнув «держкордон» з Кримом.

 

3 червня Добринського взяв під варту так званий «Київський районний суд» анексованого Сімферополя.