Зеленський порушив карантин у кав’ярні Хмельницького

21:58, 03.06.2020
Зеленський порушив карантин у кав’ярні Хмельницького

Володимир Зеленський разом з оточенням радісно порушують умови карантину у кав'ярні в центрі Хмельницького. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський публічно порушив умови карантину, відвідавши разом із підлеглими кав’ярню у центрі Хмельницького в середу ввечері.

 

При цьому, Зеленський скуштував кави не на літньому майданчику, як дозволено урядом, а в середині закладу.

 

Про це повідомляє «Україна молода», з огляду на світлину і допис Офісу президента у Facebook.

 

«Крута кава у Хмельницькому! Ароматна і смачна! Перші кафе виходять з карантину, оговтуємося потихеньку від коронавірусної епідемії», – зауважив Володимир Зеленський.

 

Офіс президента також додає: «Вечорами в цій частині міста зазвичай збирається багато молоді. А візит глави держави взагалі викликав неабиякий ажіотаж – містяни оточили кав’ярню одразу, бажаючи привітатися з президентом та зробити фото».

 

Відтак, йдеться про порушення ще одної умови карантину, адже керівництво держави допустило скупчення людей в одному місці.

 

Загалом, світлини з робочої поїздки Зеленського на Хмельниччину, оприлюднені на сайті президента України, засвідчують, що глава держави і його оточення не використовували захисні маски у громадських місцях.

 

Крім Зеленського на фото можна зокрема побачити главу Офісу президента Андрія Єрмака, мера Хмельницького Олександра Симчишина, тоді як головний санітарний лікар МОЗ Віктор Ляшко не приєднався до порушників і дивився на них здалеку.

 

Слід зазначити, що Ляшко мав усі підстави виписати закладу штраф, бо закриті приміщення кав’ярень та інших закладів громадського харчування можуть відновити свою роботу лише з 5 червня.

 

Мер Хмельницького Олександр Симчишин ніяк не прокоментував журналістам порушення карантину, сказавши лише, що на вулиці всі були в захисних масках, а зняли їх лише у приміщенні кав’ярні.

 

Користувачі соцмереж також цікавляться під дописом Банкової у коментарях щодо порушення карантину. Зокрема, Мар'яна Ніцевич питає: «А що, вже дозволено перебувати всередині закладів? А не на літніх майданчиках, з дистанцією? Чергова показуха і соплі. Прогулявся він».

 

А Роман Думко зауважує на адресу керівництва держави: «Гарний приклад подаєте!) Суцільні порушення умов карантину!! Масок нема, кава всередині закладу, осіб за столиком більше чотирьох...».

 

Також користувачі нагадують, як десятки копів у Гідропарку в Києві «пакували» одного спортсмена, який хотів потренуватися на спортмайданчику під відкритим небом і переплив задля цього канал.

 

При цьому, правоохоронці не знайшли порушень в роботі ресторану «Велюр».

 

А сам Зеленський «передавав привіт» меру Черкас Анатолію Бондаренку через пом’якшення карантину в місті раніше ніж це дозволила центральна влада, а потім ще й назвав мера «бандитом».

 

Зауважимо, що наразі приймати відвідувачів кафе і ресторани мають лише на літніх майданчиках, дотримуючись соціальної дистанції.

 

Тоді як рішення про чергове послаблення карантину Кабмін ухвалив в середу, 3 червня. У ньому йдеться про те, що заклади громадського харчування можуть відновити свою роботу лише з 5 червня.

 

Як повідомляла "УМ", напередодні сотні представників галузі громадського харчування протестували під Кабміном із кастрюлями та гаслом "І ми хочемо повелюрити", вимагаючи дати можливість працювати.