Росіяни на Донбасі застосовують будь-яке озброєння попри всі заборони

03.06.2020
Росіяни на Донбасі застосовують будь-яке озброєння попри всі заборони

Наші захисники, утримуючи оборону, дали ворожим підрозділам гідну відсіч.

Минулої доби офіційно зафіксовано три випадки порушення режиму припинення вогню збройними формуваннями Російської Федерації, їхніми посіпаками та найманцями.
 
Противник обстріляв наші позиції з гранатометів різних систем i застосував безпілотний літальний апарат для розвідувальної діяльності та атаки на наші позиції. 
 
На донецькому напрямку, в межах контролю оперативно-тактичного угруповання «Схід», загарбники двічі обстріляли позиції наших оборонців неподалік Гнутового.
 
Спочатку біля цього населеного пункту росіяни застосували гранатомети різних систем, а згодом задіяли БпЛА для скидання пострілу ВОГ-17. За інформацією «УМ», унаслідок атаки одного нашого воїна поранено.
 
Його евакуйовано до шпиталю.
 
За даними телепрограми «Воїн — це я», у травні в районі ООС було поранено 49 військовослужбовців.
 
На луганському напрямку, де за ситуацію відповідає оперативно-тактичне угруповання «Північ», на підступах до Попасної російські найманці вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.
Наші захисники, утримуючи оборону, дали ворожим підрозділам гідну відсіч. За даними розвідки, минулої доби було поранено двох окупантів. 
 
Зранку у вівторок ворог обстріляв із ручних протитанкових гранатометів i стрілецької зброї наші опорні пункти неподалік Майорська, що на Луганщині. 
 
Про полеглих захисників України у минулому місяці читайте у матеріалі «України молодої»: Загиблі герої травня: пам’ятаймо про їхній подвиг.