Чорновол продовжили нічний домашній арешт

10:41, 02.06.2020
Чорновол продовжили нічний домашній арешт

Відтепер Чорновол може пересуватися по всій Київській області

Печерський районний суд Києва у понеділок, 1 червня, подовжив нічний домашній арешт екснардепці Тетяні Чорновол.

 

Відтепер Чорновол може пересуватися по всій Київській області, інформує “5 канал”.

 

Їй подовжили нічний домашній арешт до 1 серпня, але обмеження на пересування лише в селищі Гора, де вона мешкає, скасували.

 

Чорновол звинувачують у навмисному вбивстві через пожежу в офісі Партії регіонів.

 

Прокурори просили продовжити ще на два місяці нічний домашній арешт. Адвокати вимагали відпустити Чорновол під особисте зобов’язання.

 

Сама Чорновол свою участь у підпалі визнає, але причетність до смерті чоловіка категорично заперечує.

 

Вона сказала, що президент “дав зелене світло для переслідування активістів Майдану“.

 

“Ситуація зі справою геть не нормальна, тому що по такій статті запобіжний захід у вигляді нічного арешту свідчить тільки про те, що підозри як такої проти мене немає. Тобто злочин зі мною не пов’язаний, настільки немає доказів, що прокуратура і слідство не можуть вимагати більшого, ніж нічний арешт, бо потім це виллється у великий скандал. Ніхто не хоче брати на себе відповідальність”, – заявила Чорновол.

 

Нагадаємо, 10 квітня Державне бюро розслідувань повідомило колишній народній депутатці Тетяні Чорновол про підозру в умисному вбивстві внаслідок підпалу партійного офісу Партії регіонів у 2014 році.

 

Як повідомляла «УМ», обшуки ДБР у будинку Чорновол і оголошення їй підозри в умисному вбивстві внаслідок підпалу офісу партії регіонів у 2014 році, гостро розкритикував міністр МВС Арсен Аваков.

 

16 квітня Печерський суд обрав Тетяні Чорновол запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета. Суд також поклав на неї обов’язки здати свої документи для виїзду за кордон тощо.

 

Чорновол добилася зміни цілодобового арешту на нічний.