Олександр Ткаченко має підтримку «слуг» на посаду міністра культури

20:03, 01.06.2020
Олександр Ткаченко має підтримку «слуг» на посаду міністра культури

Євгенія Кравчук і Олександр Ткаченко після засідання фракції "Слуга народу".

Фракція "Слуга народу" делегує голову комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, колишнього гендиректора каналу "1+1" Олександра Ткаченка на посаду міністра культури.

 

Як повідомляє «Україна молода», відповідне рішення про підтримку кандидатури Ткаченка ухвалили під час засідання монобільшості у понеділок.

 

Водночас комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики очолить нардеп Микита Потураєв, заступник Ткаченка в комітеті.

 

Як повідомила заступник голови фракції «слуг» Євгенія Кравчук у Facebook,  проголосувати за кандидатуру Ткаченка планують цього тижня.

 

«Міністром культури ми делегуємо одного з наших найсильніших представників, голову Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександра Ткаченка. Останні місяці він багато працював над порятунком креативних індустрій, підтримкою культури, йому вдалося напрацювати серйозний антикризовий пакет і ми переконані, що йому під силу очолити Мінкульт в такий складний період», - написала пані Кравчук.

 

За її словами, віце-прем’єр з євроінтеграції Вадим Пристайко залишить посаду в уряді і буде відряджений для роботи послом України у Великій Британії. На його посаду в уряді планують обрати Ольгу Стефанішину, колишню директорку урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції.

 

Пізніше нардеп "Слуги народу" Олександр Ткаченко написав у Facebook,  що боротиметься за фінансування галузі.

 

"Культура сьогодні в тривожному стані. За період карантину ми уже декілька разів боролись за її фінансування. Спочатку під час секвестру бюджету, тепер – коли уряд не виділяє потрібного фінансування у своїй Програмі. Мова про 1,8 млрд. грн. Комітетом розробили низку законів на підтримку культури та креативних індустрій", - зауважив Ткаченко.

 

На його думку, колишній міністр культури Володимир Бородянський заклав хороший початок у багатьох напрямках сфери. Ткаченко вважає, що найголовніше зараз – розібрати накопичені справи через переформатування міністерства та відсутності впродовж двох місяців міністра.

 

Нагадаємо, в Україні майже три місяці немає міністра культури. 10 березня Кабмін поклав тимчасове виконання обов'язків міністра культури на Світлану Фоменко.