Медреформа в Україні: Шмигаль обіцяє не закривати лікарні

11:00, 30.05.2020
Медреформа в Україні: Шмигаль обіцяє не закривати лікарні

Досі залишається питання у тому, якою має бути ця реформа.

Влада через проведення медичної реформи не має наміру закривати медичні заклади по Україні.

 

Як інформує УМ, про це сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль у ефірі телеканалу "Україна".

 

"Ми дивимося на кожний медичний заклад. Ми сьогодні не збираємося скорочувати або закривати медичні заклади. Ми про це говоримо із нашими міжнародними партнерами, які або брали участь, або стояли у витоків медичної реформи",- наголосив Шмигаль.

 

Однак, досі залишається питання у тому, якою має бути ця реформа.

 

"Оцей другий етап, а можливо третій етап. Це питання до якості реформи, до якості розрахунків тарифів, до виправлення помилок, які були допущені у плануванні реформи. Ми зараз цим займаємося, тому що коронакриза якраз виявила недоліки та показала необхідність дуже уважно і дуже обережно підходити до реформування медичної галузі", - сказав прем"єр-міністр.

 

Він зазначив, що є країни, які помиляються, коли обирають той чи інших шлях реформування, але вважає, що не треба боятися визнавати помилки при реалізації реформи.

 

Як повідомляла УМ, водночас, 5 квітня низка депутатів заявила, шо керівництво держави вирішило скасувати другий етап медичної реформи. Детальніше читайте у матеріалі УМ "Безкоштовних пологів не буде". 

 

Пізніше рем’єр-міністр Денис Шмигаль 6 травня під час засідання уряду заявив, що медреформу завершать і вона має дати результат.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишня в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла про пропозицію від Офісу президента приєднатися до роботи Національної ради з питань реформ.