Справа Шеремета: під будівлею МВС протестували захисники фігурантів

18:01, 28.05.2020
Справа Шеремета: під будівлею МВС протестували захисники фігурантів

Адвокати фігурантів у справі Шеремета та ще кілька десятків людей вийшли на протест під будівлю МВС.

«Аваков, відкрий докази!», - саме під таким гаслом відбулася акція протесту, ініційована захисниками фігурантів у справі Шеремета під будівлею МВС на вулиці Богомольця, 10 у Києві.

 

Адвокати фігурантів у справі вбивства журналіста Павла Шеремета та ще кілька десятків людей вийшли на протест під будівлю МВС і вимагали, аби сторону захисту ознайомили із матеріалами справи, оскільки слідство закінчилося ще тиждень тому.

 

Про це інформує «Україна молода» з посиланням на «Громадське» у четвер.

 

На акції були присутні адвокати Андрія Антоненка Леонід Маслов та Яни Дугарь Віталій Коломієць. Вони наголошують, що матеріали слідства не відкривають захисникам.

 

 

Також нарікають, що так і не отримали оригіналів проведених експертиз та інших документів. Адвокат Антоненка розповів про тримання його підзахисного та іншої фігурантки справи Юлії Кузьменко у СІЗО.

 

Підтримати адвокатів прийшли ще кілька десятків людей. Вони тримали в руках плакати «Аваков, відкрий докази!» та палили фаєри.

 

 

Як повідомляла «УМ», раніше суд обрав запобіжні заходи фігурантам справи Шеремета — Андрія Антоненка залишили під вартою, а Яну Дугарь відпустили під заставу з-під домашнього арешту. Підозрювану у вбивстві журналіста Павла Шеремета Юлію Кузьменко залишили під вартою ще на два місяці.

 

Водночас 25 травня активісти влаштували акцію протесту біля Офісу президента з вимогою звільнити усіх фігурантів справи Шеремета.

 

Раніше стало відомо, що підозрюваним у справі вбивства Павла Шеремета — Юлії Кузьменко, Яні Дугарь та Андрію Антоненку — змінили підозри, з яких зникли згадки про «ультранаціоналістичні ідеї» і «велич арійської раси», а організаторами слідство тепер називає невстановлених осіб.

 

Через декілька днів після цього поліція завершила досудове розслідування у справі Шеремета, невдовзі її мають передати до суду.