Поліція затримала підозрюваних у підриві банкомата у Шевченковому

11:30, 28.05.2020
Поліція затримала підозрюваних у підриві банкомата у Шевченковому

Гроші з банкомата у Шевченковому знайшли під час обшуку. (Фото поліції Черкаської області)

За 8 днів поліцейські Черкащини затримали двох іноземців, які підірвали банкомат та викрали з нього понад 400 тисяч гривень у селі Шевченкове Звенигородського району.
 
Як повідомляють в черкаському обласному управлінні поліції, вночі, пограбування  сталося 19 травня. Вибух був такої потужності, що частину приміщення, в якому знаходився банкомат та сам термінал, було зруйновано.
 
«Під час відпрацювання місця події під уламками будівлі експерти виявили речі, які, ймовірно, залишили зловмисники: кепку та кросівки. Виявлені речові докази частково допомогли вийти на слід зловмисників та лягли в доказову базу у кримінальному провадженні. Також стало зрозуміло, що під час вчинення злочину злодії травмувалися, адже експерти виявили на місці події сліди крові», -розповідає т.в.о. начальника управління карного розшуку Головного управління Національної поліції у Черкаській області Іван Горбунов. 
 
Провівши оперативні заходи та опрацювавши відео з камер спостереження, поліцейські встановили, що до вчинення кримінального правопорушення причетні двоє іноземців, які приїхали на Черкащину з території іншої області на  автомобілі  «Mercedes» на іноземній реєстрації. Після підриву банкомату вони покинули територію Черкаської  області. Оперативним шляхом та за допомогою правоохоронців з інших регіонів України вдалося з’ясувати, що один із них проживає на території Житомирської області, інший - на Івано-Франківщині. 
 
«Під час опрацювання відео з камер спостереження, отриманого на території Житомирської області, оперативники виявили запис, на якому було зафіксовано зловмисників. Встановивши їх повні дані, ми з’ясували, що одного із них на початку року депортували з України, але в квітні він повернувся вже під іншим прізвищем», - веде далі  Іван Горбунов
 
 
27 травня оперативники управління карного розшуку, спільно зі слідчими Звенигородського відділу поліції та за силової підтримки бійців КОРДу і спецпризначенців, за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури, зловмисників затримали за місцем їх проживання. 
 
Під час санкціонованих обшуків поліцейські виявили гроші, викрадені з банкомату, газовий балон, інструменти, мобільні телефони, наркотичні засоби, а також автомобіль, який вони використовували під час вчинення правопорушення. 
 
«Як ми і передбачали, один із затриманих мав тілесні ушкодження, які отримав під час вчинення злочину. Зараз оперативники перевіряють їх причетність до скоєння схожих злочинів на території Черкаської та інших областей України», - наголосив Іван Горбунов.
 
Затриманим оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 194 (умисне знищення або пошкодження майна) та частиною 4 статті 185 (Крадіжка, вчинена у великих розмірах) Кримінального кодексу України. 
 
Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.  За вчинене, відповідно до санкцій статей, їм загрожує до десяти років позбавлення волі.