Нацгвардієць Андрій Карась загинув від ножового поранення у Вінниці

16:02, 25.05.2020
Нацгвардієць Андрій Карась загинув від ножового поранення у Вінниці

Андрій Карась неодноразово виконував службово-бойові завдання в зоні проведення ООС.

Боєць Національної гвардії, 28-річний Андрій Карась загинув у результаті ножового поранення У Вінниці.  

 

Як інформує "Україна молода", спочатку про його загибель повідомили в поліції Вінницької області.

 

Там зазначили, що 24 травня в реанімаційне відділення лікарні з проникаючим пораненням черевної порожнини госпіталізували 28-річного жителя Вінниці, військовослужбовця військової частини №3008.

 

Під час надання медичної допомоги в лікарні чоловік помер.

 

"Він був виявлений на вулиці близько другої ночі і доставлений в реанімацію. Медики діагностували у нього проникаюче ножове поранення черевної порожнини. Під час надання медичної допомоги потерпілий помер", - йдеться в повідомленні.

 

Поліцейські встановлюють і допитують осіб, з якими спілкувався напередодні загиблий. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 121 КК (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого). За такий злочин передбачено до 10 років позбавлення волі.

 

У військовій частині уточнили, що загиблий - старший солдат Андрій Карась. Він проходив службу у військовій частині з 2016 року на посаді водія.

 

"Неодноразово виконував службово-бойові завдання в зоні проведення АТО/ООС. За час проходження військової служби нацгвардієць зарекомендував себе позитивно", - йдеться в повідомленні.

 

Як повідомляла УМ, ветеран АТО, колишній доброволець батальйону «Айдар», 45-річний Ігор Корнієнко «Корней» загинув у сутичці з підлітками у Вишгороді під Києвом у ніч на п’ятницю, 22 травня.

 

У селі Новоселиця Попільнянського району Житомирщини сталася жахлива трагедія в ніч на 22 травня: орендар ставка застрелив сімох людей, серед яких були ветерани АТО, волонтери і контрактники Нацгвардії, які днями повернулися з фронту.