За минулі чотири доби окупанти на Донбасі 42 рази порушили режим припинення вогню

26.05.2020
За минулі чотири доби збройні формування Російської Федерації, їхні посіпаки та найманці 42 рази порушили режим припинення вогню.
 
Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібрів 120 мм i 82 мм, а також гранатометів різних систем, БпЛА, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. 
 
Найгарячіше було на донецькому напрямку. По всій лінії фронту в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» противник гатив із високою інтенсивністю.
 
Ворог обстріляв позиції наших захисників поряд із населеними пунктами Кам’янка, Красногорівка, Новотроїцьке, Старогнатівка, Авдіївка, Піски, Водяне, Гнутове, Верхньоторецьке, Чермалик, Павлопіль, Широкине. Поблизу Богданівки росіяни до всього застосували також БпЛА для скидання пострілів ВОГ-17. Продовжують полювати на наших воїнів ворожі снайпери.
 
На луганському напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» загарбники задіяли 120- та 82-міліметрові міномети, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, обстрілюючи позиції наших захисників поблизу Оріхового, Майорська, Сизого, Кримського, Луганського, Трьохізбенки.
 
По наших захисниках неподалік Новолуганського від окупованого селища Байрак збройні формування Російської Федерації вели вогонь зі ствольної артилерії 122-го калібру. 
 
Унаслідок ворожих обстрілів за ці чотири доби дев’ятеро військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення. Зокрема, йдеться про сімох військовослужбовців, які зазнали уражень 21 травня внаслідок влучання мінометної міни калібру 120 мм у вантажний автомобіль (за іншою версією, його підриву на протитанковій міні) в районі селища Кримське Луганської області.
 
В усіх — закриті черепно-мозкові травми, струс головного мозку, контузії, ушкодження органів слуху, забої, поранення кінцівок. Наразі вони перебувають у Дніпропетровській обласній лікарні ім. Мечникова, їхній стан середньої тяжкості.
 
На жаль, під час того обстрілу загинув солдат 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Євген Сафонов із Павлограда (позивний «Сафон»). Він народився 25 листопада 1988 року в місті Павлоград на Дніпропетровщині, там постійно мешкав. Мав середню освіту. Працював на шахті. У перший рік війни в 2014 році воював у складі добровольчого батальйону ЗСУ «Айдар». У 93-тю бригаду прийшов у січні 2019 року, був номером обслуги у протитанковому дивізіоні.
 
Військовослужбовці Об’єд­на­­них сил невідкладно реагували на ворожі збройні провокації прицільним вогнем по позиціях противника. За даними розвідки, за цей час наші воїни знищили вiсiм російських окупантів i щонайменше 14 поранили.