Трагедія в Новоселиці: стрілку оголосили підозру

09:04, 23.05.2020
Трагедія в Новоселиці: стрілку оголосили підозру

Слідчі поліції і прокуратури на місці трагедії у Новоселиці. (Фото Офісу генпрокурора)

Слідчі Главку поліції Житомирщини повідомили орендарю ставка в селі Новоселиця Попільнянського райну Анатолію Захаренку підозру у вчиненні умисного вбивства двох і більше осіб.

 

Відомо, що 58-річний орендар своєї вини не заперечив: через сварку зі знайомими ветеранами АТО, волонтерами і трьома нацгвардійцями, які приїхали до ставка порибалити і відпочити, він холоднокровно розстріляв їх, позбавивши життя сімох чоловіків. Більшість жертв були вбиті уві сні. Лише одному вдалося втекти.

 

Як інформує «Україна молода», про оголошення підозри стрілку повідомляє Офіс генпрокурора, на контролі якого перебуває розслідування поліцією страшної трагедії.

 

«Слідчим управлінням ГУ Нацполіції в області орендарю ставка повідомлено про підозру у вчиненні умисного вбивства двох і більше осіб (п.1.ч.2 ст. 115 КК України)», - йдеться у повідомленні.

 

За даними слідства, 22 травня на березі ставка неподалік села Новоселиця Попільнянського району в орендаря водойми виник конфлікт із його знайомими, з якими він напередодні розпивав спиртні напої. Під час конфлікту підозрюваний із мисливської рушниці ИЖ-58 умисно заподіяв смерть сімом особам.

 

«Серед убитих – колишні учасники ООС, військовослужбовці Нацгвардії та волонтери», - додають у прокуратурі.

 

Орендаря ставка затримали, з місця події вилучено мисливську рушницю. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

Нагадаємо, за даними Нацгвардії, одним із загиблих є старший сержант Віталій Вульчин, який тільки-но повернувся з фронту і був застрелений уві сні, коли відпочивав на заслуженому відпочинку зі своїми друзями.

 

Як повідомляла «УМ», частина загиблих були приятелями орендаря ставка, які неодноразово приїздили до нього порибалити. Дружина стрілка розповіла, що конфлікт розгорівся через слова його приятелів про те, що вони воювали, а він своїх дітей не пустив до армії.