Борис Філатов вирішив балотуватися у мери Дніпра вдруге

13:56, 17.05.2020
Борис Філатов вирішив балотуватися у мери Дніпра вдруге

Борис Філатов сподівається, що мешканці Дніпра нададуть йому мандат довіри на другу каденцію,

Міський голова Дніпра Борис Філатов знову буде балотуватися на посаду мера. На його думку, він має непогані шанси перемогти на місцевих виборах у Дніпрі, які заплановані 25 жовтня 2020 року.

 

Як інформує «Україна молода», свій намір балотуватися Борис Філатов підтвердив в ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода у неділю.

 

«Я це підтверджую. І в принципі я ніколи не заперечував цього. Я хочу закінчити те, що розпочав. Я йду на вибори, і, сподіваюся, що мої земляки нададуть мені мандат довіри на другу каденцію, тому я дійсно йду. У мене є для цього шанси, і це показує не тільки моє внутрішнє світосприйняття, але зокрема й соціологія», – сказав Філатов.

 

На запитання журналіста, чи були спроби Офісу президента домовитися з Філатовим щодо спільних дій на місцевих виборах, мер Дніпра сказав – ні.

 

«Ніхто зі мною не пробував домовлятися. На мене навіть ніхто не виходив. Якщо ми ведемо мову про регіональну політику (я повторю це втретє публічно), є такий персонаж в Офісі президента, пан Трофімов (Сергій Трофімов, перший заступник голови ОПУ – ред.), який займається регіональною політикою. Щоб було зрозуміло, я не те, що йому не представлений, я його навіть в очі не бачив ніколи», – сказав пан Філатов.

 

Нагадаємо, що мер Дніпра, мільйонер Борис Філатов тривалий час працював юристом у команді олігарха Ігоря Коломойського, а коли останній був призначений головою Дніпропетровської ОДА, став його заступником.

 

У 2014-му Філатов був обраний до Верховної Ради за мажоритарним округом, а в 2015 році став мером Дніпропетровська, нині – Дніпра. Після цього його стосунки з олігархом Коломойським різко погіршилися.

 

Як повідомляла "УМ", кілька днів тому Борис Філатов вимагав від уряду Шмигаля відновити роботу громадського транспорту і метро у Дніпрі