Без відпустки: військовим продовжили ротацію через коронавірус

16:33, 09.04.2020
Без відпустки: військовим продовжили ротацію через коронавірус

Українським військовим  продовжили строки ротації на Сході України через пандемію коронавірусу. Окрім цього, їм скасували відпустки та перевіряють тих, хто вже повернувся з відпочинку.

 

Наразі у Збройних силах України зафіксовано ще два випадки коронавірусної хвороби COVID-19, що збільшує загальну кількість виявлених випадків до семи, передає "Україна молода". 

 

"9 квітня в Збройних силах України зареєстровано ще 2 випадки захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2“, - повідомляє Командування Медичних сил ЗСУ у Facebook.

 

Повідомляється, що у військовослужбовця Васильківського гарнізону, який був напередодні госпіталізований до Національного військово-медичного клінічного центру “ГВКГ” з попереднім діагнозом “пневмонія”, після відповідного обстеження та проведення ПЛР-тестування, підтверджено захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2.

 

"Військовослужбовець перебуває у госпіталі та отримує симптоматичне лікування. Наразі стан його здоров’я задовільний", - зазначається в повідомленні.

 

Також захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19 підтверджено у військовослужбовця однієї з військових частин Мелітополя.

 

"З кінця березня він перебував на самоізоляції після контакту з особами, у яких було підтверджено захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19. 29 березня у нього підвищилася температура. Зроблені на початку квітня з інтервалом 4 доби швидкі тести показали негативний результат. Сьогодні надійшли результати ПЛР-тестування, які підтвердили захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2. Наразі стан його здоров’я задовільний. Він проходить лікування у домашніх умовах під наглядом медичної служби", - йдеться в повідомленні.

 

Окрім того, військові, які мали з ними контакти, відправлені на самоізоляцію. У разі появи симптомів ГРЗ у них буде взято проби для проведення дослідження щодо можливого захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19.

 

 

"Армія намагається максимально скоротити контакти військових з цивільними, які можуть переносити вірус. Найбільше ж таких контактів може бути вже не на Донбасі, а у ППД - пунктах постійної дислокації бригад у різних регіонах України. Через це військовим скасували відпустки, а тих, хто пішов туди раніше, медики перевіряють після повернення", - повідомляє ВВС. 

 

Вказано, що якщо у когось виявляють симптоми хвороби - його відправляють додому на самоізоляцію під щоденним наглядом медиків у телефонному режимі.

 

"Деяким підрозділам продовжили строки ротації на Сході України. Там, з точки зору епідемії, безпечніше", - вказано у повідомленні.