На президентських виборах у США зійдуться Джо Байден і Дональд Трамп

10.04.2020
Сенатор Берні Сандерс вийшов із виборчих перегонів у США. Він повідомив про це в телефонній розмові членам своєї виборчої команди в середу, 8 квітня.
 
78-річний Сандерс та 77-річний Байден були головними претендентами від Демократичної партії на крісло президента. Боротьба між ними мала тривати до кінця праймеріз, що проходять у країні до червня.
 
Але Байден тепер, не очікуючи партійного з’їзду, стає єдиним кандидатом від Демократичної партії на президентських виборах у США, які відбудуться 3 листопада.
 
Сталося так, як і передбачали оглядачі ще на початку виборчої кампанії: у фінальній боротьбі зійдуться Трамп і Байден.
 
Хоч під час праймеріз конкуруючі кандилати-демократи вдавались до гострих випадів та заяв на адресу один одного, але фінальну крапку Сандерс поставив шляхетно, як і належить однопартійцям: визнав Джо Байдена найбільш гідним опонентом Трампу від Демократичної партії.
 
«Шлях до перемоги став фактично неможливий. Я дійшов висновку, що ця боротьба за висунення від Демократичної партії не матиме успіху. Саме тому сьогодні я оголошую про припинення моєї передвиборчої кампанії», — заявив Сандерс у зверненні до своїх прихильників. Останнім часом однопартійці наполегливо переконували його відмовитися від подальшої боротьби і поступитися у прегонах Джо Байдену.