Уряд схвалив заходи з соцпідтримки українців під час карантину

17:38, 08.04.2020
Уряд схвалив заходи з соцпідтримки українців під час карантину

Прем"єр-міністр Денис Шмигаль не виключив, що карантин в Україні продовжать до травня

Кабінет міністрів схвалив низку рішень щодо соціальної підтримки людей під час карантину, введеного в Україні у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19. Зокрема, люди, яким раніше призначили соціальну допомогу, будуть отримувати її надалі без потреби звертатись у відповідні установи.

 

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі за підсумками ухвалення рішення.

 

"Уряд проголосував за низку рішень, спрямованих на соціальну підтримку людей під час карантинних заходів", - повідомив очільник уряду.

 

Зокрема, за його словами, виплати соціальної допомоги, які були призначені раніше, будуть продовжені на період карантину та 30 днів після цього без звернення особи до відповідних установ.

 

Отримувачам соціальної допомоги, які пропустили строк переогляду, виплати не будуть зупинятися до закінчення терміну дії карантину. Після закінчення карантину буде здійснений перерахунок виплачених коштів на основі заяви.
 


З 10 квітня цього року запроваджується інформаційна платформа "Допомога поруч" для надання підтримки та соціальних послуг громадянам похилого віку, особам з інвалідністю та іншим незахищенним категоріям громадян з боку місцевої влади, органів місцевого самоврядування, громадських організацій тощо.

 

Нагадаємо, Шмигаль не виключив, що карантин в Україні продовжать до травня. Наразі він триває до 24 квітня.