Лукашенко не введе карантин у Білорусі: «Жерти що будемо?»

18:35, 07.04.2020
Лукашенко не введе карантин у Білорусі: «Жерти що будемо?»

Президент Білорусі Олександр Лукашенко продовжує ігнорувати пандемію.

Понад 150 тисяч білорусів підписалися під петицією з вимогою до влади ввести карантин у зв’язку з поширенням коронавірусу в Білорусі. «Ми вимагаємо карантин! Ми бажаємо жити!», - заявили автори петиції.

 

Натомість президент Білорусі Олександр Лукашенко продовжує ігнорувати пандемію і відмовляється вводити карантин у країні попри те, що це вже зробили усі сусідні з Білоруссю держави.

 

За його словами, ввести карантин або комендантську годину дуже просто, але завершити посівну кампанію або доїти корів "дистанційно" не вийде. Тому наказав якнайшвидше завершити посівну.

 

Про це Лукашенко заявив під час наради про постачання нафти у вівторок.

 

«Нафта нафтою, але її на стіл не подаси. Питання продовольства, як я вже сказав, стоїть гостро. Тому я вимагаю в найкоротші терміни завершити посівну кампанію. Весь цикл сільгоспробіт протягом року взяти на жорсткий контроль. Це стосується помічників президента і уповноважених по областях. Завдання № 1 – і важливішого за нього немає», - сказав Лукашенко.

 

І додав: «Бо, як у нас тут просторікують кругом: карантин, комендантська година і інше. Слухайте, це найпростіше, це ми зробимо протягом доби, але жерти що будемо?».

 

За словами Лукашенка, карантин тільки внесе розкол в суспільство, оскільки є робота, яку неможливо зробити дистанційно (президент Білорусі навів приклад з доїнням корів), а також незрозуміло, чи зберігати заробітну плату тим, хто не може працювати дистанційно і сидів би вдома.

 

Натомість автори петиції вважають, що в країні "відбувається повне ігнорування хвороби і неправильне інформування жителів".

 

За даними Міністерства охорони здоров'я Білорусі, з моменту реєстрації першого випадку зараження коронавірусом у Білорусі інфіковані 700 осіб. З них 53 вже одужали, в лікарнях під наглядом медиків перебувають 634 людини, померли 13 осіб.

 

Як повідомляла «УМ», президент Білорусі Олександр Лукашенко дотримується позиції, що Covid-19 – це "психоз" і сподівається, що Білорусь від коронавірусу захистить Господь.

 

При цьому, у Білорусі тривають спортивні змагання з хокею, футболу і гандболу, на стадіонах і аренах збираються сотні вболівальників.