День народження Квітки Цісик відсвяткували світовим флешмобом

13:42, 06.04.2020
День народження Квітки Цісик відсвяткували світовим флешмобом

Після закінчення карантину відбудеться присвячений Квітці Цісик традиційний конкурс вокалістів.

За ініціативи Національної Ради жінок України та підтримки Світової федерації українських жіночих організацій (СФУЖО), 4 квітня 2020 року з 11:00 до 23:00 (за Києвом) відбувся світовий флешмоб, присвячений американській співачці українського походження Квітці Цісик «Українська пісня крокує світом». До нього приєднали українці з різних країн світу.

 

Учасники флешмобу записували на відео власне виконання пісні, яку виконувала Квітка Цісик, розміщували його на каналі YouTube та позначали хештегом #квіткацісикконкурс.

 

 

 

 

 

 

 

“Мрією Квітки Цісик було долучити українську пісню, як цінну перлину до світової культури”, – зазначають учасники флешмобу.

 

Як повідомляють організатори, після закінчення карантину відбудеться присвячений Квітці Цісик традиційний конкурс вокалістів.

 

 

 
 
 
 

 

 

Українка Квітка Цісик народилася і все життя прожила у США. Її голосом захоплювався весь американський шоу-бізнес. Із нею працювали Майкл Джексон, Вітні Г'юстон та інші світові зірки. Та в Україні її почули здебільшого після смерті. Дві україномовні платівки, які вона випустила за свій кошт, досі популярні. 4 квітня, Квітці Цісик виповнилося б 65 років.
 
 
Квітка Цісик побувала в Україні лише один раз. У 1983 році вона приїхала із мамою у Львів, але ця поїздка не афішувалася і була майже таємною. В Україні Квітка так і не почула власних пісень.
 
 
Є інформація, що на Цісик в радянській Україні існувала заборона, оскільки у її репертуарі були пісні УПА та січових стрільців. Після проголошення Україною незалежності Цісик планувала приїхати з концертом, втім, цей задум так і не здійснився.