Лукашенко радить Зеленському провести вибори на Донбасі

20:08, 04.04.2020
Лукашенко радить Зеленському провести вибори на Донбасі

Володимира Зеленського просто зметуть через намір провести вибори на Донбасі, вважає Олександр Лукашенко.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що президент України Володимир Зеленський та його оточення мають йти на непопулярні кроки для припинення конфлікту на Донбасі.

 

Одним із таких кроків Лукашенко вважає проведення місцевих виборів на окупованих територіях.

 

Про це Олександр Лукашенко заявив у інтерв’ю російському телеканалу «Мир».

 

“Провести сьогодні ці вибори і вийти на кордон із Росією, щоб це був український кордон, ці 400 кілометрів. Треба визначитися з пріоритетами”, – зазначив президент Білорусі.

 

За його словами, здійснити це буде непросто, бо еліти і керівництво України дуже роз’єднані.

 

“Президент би, може, і пішов на якісь кроки, але йому просто не дадуть, зметуть. Треба сісти, голову в руки взяти і подумати, як це зробити, щоб, давайте говорити відверто, і Росії зберегти обличчя, і щоб різанина не почалася”, – наголосив Лукашенко.

 

Президент Білорусі додав, що треба скористатися шансом, поки Росія “взагалі не забула, не відмахнулася і веде на цю тему діалог”.

 

“Можна звинувачувати Росію скільки завгодно, але якщо Росія хоч якісь у цьому напрямку робить кроки, то треба рухатися в напрямку вирішення цього питання”, – сказав Лукашенко.

 

Зауважимо, що раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба звернувся до російської сторони із нагадуванням, що в практиці консультацій у рамках роботи Тристоронньої контактної групи в Мінську немає жодного прямого “діалогу Києва та Донбасу”.

 

Як повідомляла «УМ», 14 березня у Києві відбувся велелюдний Марш патріотів, учасники якого виступили з критикою ініціатив чинної влади в рамках переговорного процесу в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі.

 

Патріоти закликали президента Володимира Зеленського та його команду не йти на проведення місцевих виборів в окупованих районах Донецької та Луганської областей до повного повернення Україні контролю над державним кордоном з РФ, не погоджуватися на амністію бойовиків і на інші кроки, які, на їхню думку, суперечать національним інтересам України.