Укрпошта оскандалилася через безкоштовну доставку секс-іграшок

19:22, 02.04.2020
Укрпошта оскандалилася через безкоштовну доставку секс-іграшок

Скандальна реклама доставки інтим-іграшок "Укрпоштою" виявилася невдалим жартом Смілянського.

Гендиректор компанії «Укрпошта» Ігор Смілянський втягнув державне підприємство у сексистський скандал невдало пожартувавши про можливості безкоштовної доставки додому секс-іграшок у середу, 1 квітня. Тепер Смілянського звинувачують у сексизмі не лише користувачі соцмереж, але й окремі жінки-депутатки Ради.

 

Так, Смілянський нібито прорекламував «Укрпошту» на своїй сторінці у Facebook.

 

«Новий місяць, нові завдання, новий клієнтський сегмент. А ви про комуналку, пенсіонерів… Ширше треба мислити в період кризи», - написав гендиректор у пості, до якого додав рекламний банер.

 

На ньому зображено напівоголену дівчину, яка лежить на ліжку і тримає біля себе книгу.

 

 

Також на банері написано «Укрпошта. Безкоштовна доставка». А також слоган «Найкращі товари для дозвілля. Книги та інтим-іграшки».

 

Гендиректор державного підприємства Ігор Смілянський додав у пості: «UPD: Це не сексизм. На фото сильна, розумна, фінансово незалежна жінка, яка дотримується карантину і працює дистанційно з документами (вони на фото на ліжку). Вона може собі дозволити відволіктися від роботи і замовити на вечір книгу або не книгу».

 

Ця реклама «Укрпошти» про доставку інтим-іграшок викликала скандал. Так, деякі користувачі звинуватили компанію в сексизмі і залишили чимало негативних відгуків.

 

«Дійсно, треба мислити ширше і перестати використовувати жіноче тіло як об'єкт у рекламі», – зазначила одна з коментаторок.

 

 

«Ну нарешті, а то все гречка, туалетний папір, ліки, грошові перекази», «Із 1-м квітня!» «Публіка прагне дізнатися статистику замовлень і динаміку», – пишуть також під постом.

 

Лише згодом з’ясувалось, що це жарт. Утім, скандал наступного дня розгорівся з новою силою, адже народна депутатка Анна Скороход, яка наразі лікується від коронавірусу, обурилася постом Смілянського, мовляв, керівник держпідприємства «не може бути сексуально стурбованим» і «використовувати його задля самопіару».

 

«Дуже хочеться побачити швидку реакцію САП і НАБУ. І я ще не чула, щоб цей пан знизив свою багатомільйонну річну зарплату і повернув премію. ДумайТе», - написала пані Скороход у своєму Telegram-каналі.

 

 

Утім, пан Смілянський відреагував з іронією і сарказмом. Побажавши пані Скороход одужання, він написав, що «наші співвітчизники мають абсолютно різні політичні і сексуальні фантазії і побажання».

 

«Саме тому вони обрали різних депутатів – хтось Вас, а хтось Іллю Киву, хтось ОПЗЖ, а хтось БДСМ і LGBTQ. І це круто, адже ми живемо у вільній європейській державі», - написав у Facebook гендиректор «Укрпошти» на адресу народної депутатки.

 

І додав: «Я не знаю до чого тут САП і НАБУ, але якщо у Вас саме такі асоціації з магазином товарів, що постачає нашим громадянам книги і секс-іграшки, тоді я залишаю за Вами це право, бо ще раз наголошую: свобода, в тому числі й сексуальна – це ж добре, чи не так?»

 

Пан Смілянський також повідомив, що «Укрпошта» раніше запустила безкоштовну доставку ліків, продуктів і навіть переказів для пенсіонерів додому.

 

Як повідомляла «УМ», раніше співачка MARUV, яка не змогла вчасно повернутися з Москви до Києва через закриті кордони і карантин, брудно вилаялася у соцмережах назвавши українське консульство в Москві «конченим».