Карантин: міністр МОЗ Степанов попереджає про найважчі тижні

18:09, 02.04.2020
Карантин: міністр МОЗ Степанов попереджає про найважчі тижні

Агітаційний постер МОЗ України #stopкоронавірус

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов записав до українців звернення у зв’язку із пандемією коронавірусу і попередив, що найважчі тижні ще попереду.

 

Звернення новопризначений міністр охорони здоров’я Степанов оприлюднив на офіційних ресурсах МОЗ України в четвер.

 

«Найважчі тижні попереду, але я впевнений, що згуртувавшись український народ переможе будь-яку напасть, у тому числі і коронавірус. Шановні українці, заради вашої ж безпеки ми посилили карантинні заходи. Залишайтеся вдома. Карантин - це не канікули», - наголосив керівник МОЗ.

 

За словами Степанова, за кілька тижнів  в Україні «не вдасться побудувати сучасну медичну систему», але у міністерстві паралельно працюють над реформою.

 

Міністр повідомив, що за перші три дні роботи отримав тисячі звернень, скарг, пропозицій і запитань.

 

Максим Степанов розповів, що медикам затвердили єдиний державний протокол лікування для хворих на COVID-19: «Ми зробили це за два дні, і вже зараз усі медики країни отримують чіткий алгоритм лікування хворих».

 

І додав, що у світі немає щеплення чи ліків від цього вірусу, але медики встановили стандарт лікування, який базується на досвіді країн, які зіткнулися з хворобою раніше ніж Україна.

 

Степанов також нагадав, що в МОЗ деталізували список лікарів, які отримають підвищення оплати.

 

Зауважимо, що станом на 10.00 2 квітня в Україні загалом підтвердили 804 випадки захворювання на COVID-19 з них 20 випадків – летальні, 13 людей одужали.

 

Як повідомляла «УМ», Кабінет міністрів планує запровадити більш жорсткі заходи безпеки на період карантину в Україні до 24 квітня 2020 року. Зокрема, йдеться про режим «всі в масках» з 6 по 24 квітня.