У Києві лікарі не приймали немовля у важкому стані

17:26, 28.03.2020
У Києві лікарі не приймали немовля у важкому стані

Наразі немовля перебуває у реанімації столичної лікарні на вулиці Богатирській.

Дворічну дівчинку з підозрою на коронавірус - а також з симптомами лихоманки, судомами і відмовою кінцівок не приймали до жодної з лікарень Києва кілька діб поспіль. Батьків з малою дитиною фактично «ганяли» по замкнутому колу.

 

Про це написала засновниця благодійного фонду Юлія Петренко у Facebook.

 

"Друзі! Допомагайте! Дитина гине! 2 роки. Можливо коронавірус. Тест робити відмовляються. "Випроваджують" з лікарень. З реанімації... Київ. Горить і задихається дитина на Богатирській в дитячій інфекціонці. Овечко Софія. Три доби дитину ганяють з однієї лікарні в іншу. 4-я дитяча, Богатирська, Добробут (швидка), Богатирська. Знаходиться в реанімації (вже вдруге за цей час). Висока температура 4 добу, лихоманка, задишка, судоми, відмова нижніх кінцівок. Тест на коронавірус робити відмовляються, бояться "статистики" і "що народ повалить". Намагаються позбутися дитини, щоб не дай Бог корона не була зафіксована у них. Тести на енцефаліт не проводять. Рентген легенів не роблять", - обурено написала Петренко.

 

Пізніше вона додала, що народний депутат Олена Кріворучкіна, яка взяла на контроль ситуацію з Сонею, повідомила, що стан дівчинки стабілізували. Перевели з реанімації в палату. Діагноз: гостра респіраторно-вірусна інфекція та пневмонія.

 

За її словами, відреагував і блогер Антон Гура, який миттєво виїхав до лікарні з дівчинкою.

 

«Софії поставили діагноз – двостороння пневмонія, манюні два рочки і їй дуже потрібно на лікування у Охматдит. Манюня була у дуже важкому стані, майже з того світу дістали, тепер їй потрібно перебувати під постійним доглядом лікарів», - написав Антон Гура у соцмережах.

 

За його словами, лікарня на Богатирській не настільки «сильна», тому дитину потрібно переводити у Охматдит.

 

Як повідомляла «УМ», за даними Центру громадського здоров’я МОЗ, станом на 10 годину 28 березня зафіксовано 311 випадків коронавірусу в Україні. Приблизно кожен дев’ятий випадок припадає на Тернопільщину, де найбільше інфікованих у Монастириському районі.

 

Вагітна жінка з Ірпеня під Києвом, в якої виявили коронавірус, 25 березня народила у Білій Церкві хлопчика вагою 3600.