У Києві перевірятимуть температуру у водіїв і пасажирів

13:44, 28.03.2020
У Києві перевірятимуть температуру у водіїв і пасажирів

У Києві вибірково перевіряють температуру у пасажирів і водіїв. (Фото МВС)

Київська міськдержадміністрація (КМДА) має намір на контрольно-пропускних пунктах перевіряти температуру тіла у водіїв і пасажирів, які в'їжджають і виїжджають зі  столиці.

 

Наразі вимірювання температури здійснюють вибірково. Але у разі погіршення ситуації з поширенням коронавірусу вимірювання температури на в'їзді в Київ буде обов'язковим до 24 квітня включно.

 

Про це заявив радник Київського міського голови Володимир Бондаренко у суботу.

 

"В'їзд у Київ легкового транспорту не обмежено. Станом на сьогодні діє обмеження для в'їзду автобусів міжміського та міжобласного сполучення. Діє воно з 17 березня. У разі погіршення епідеміологічної ситуації, будемо приймати інші рішення. Термометрія на в'їздах буде здійснюватися поки вибірково, у разі погіршення ситуації - буде обов'язковою", - повідомив Бондаренко.

 

Чиновник додав, що блокпости на в'їздах до Києва працюють вже тиждень.

 

"На них чергує поліція і муніципальна варта. Всі обмеження, встановлені для міста Києва синхронізовані з рішеннями Кабінету міністрів України. Тобто: в'їзди і виїзди зі столиці не закриті, а контролюються", - заявив Бондаренко.

 

У той же час, Всесвітня організація охорони здоров'я дає такі поради:

 

Уникайте контакту з людьми з симптомами ГРВІ. Мінімальна дистанція - 1,5 метра.

Не торкайтеся свого обличчя, у тому числі очей, носа і рота.

Термічно обробляйте продукти. Не їжте сире м'ясо, м'ясні субпродукти і яйця.

У разі появи перших симптомів ГРВІ негайно зверніться до свого сімейного лікаря.

 

Як повідомляла «УМ», міністерство розвитку громад та територій України рекомендує мешканцям багатоквартирних будинків на час карантину намагатися ходити сходами і не користуватися ліфтом.

 

За даними Центру громадського здоров’я МОЗ, станом на 10 годину 28 березня зафіксовано 311 випадків коронавірусу в Україні. Приблизно кожен дев’ятий випадок припадає на Тернопільщину, де найбільше інфікованих у Монастириському районі.