В Глухові ексрегіонал намагається узурпувати владу

10:40, 27.03.2020
В Глухові ексрегіонал намагається узурпувати владу

Так звані “перевороти” в місті трапляються не вперше: аналогічна спроба вже була у травні 2018 року.

Глухівський міський голова Мішель Терещенко заявляє, що звернувся до голови Служби безпеки України Івана Баканова через черговий “переворот” у місті.

 

Про це Терещенко заявив 26 березня. Його ж заява до спецслужби датована 25 березня.

 

За його словами, 25 березня у місті відбулася чергова спроба “узурпації влади” в Глухові групою депутатів, якою керував, на думку Терещенка, Юрій Бурлака.

 

“Незважаючи на заборону під час карантину збиратися понад 10 осіб, заколотники провели протиправне зібрання групи депутатів у кількості 18 осіб, на якому ухвалили припинити мої повноваження як Глухівського міського голови на підставі нібито моєї власної заяви, що не відповідає дійсності, а тому взагалі без жодних підстав”,- написав Терещенко у фейсбуці.

 

Також 18 депутатів ухвалили припинити повноваження ще й секретаря Глухівської міської ради Олени Демішевої та обрати секретарем Глухівської міської ради Юрія Бурлаку.

 

За інформацією Терещенка, наступного зібрання депутати планують так само незаконно замінити виконавчий комітет, заступників міського голови.

 

“Подібні дії депутатів є спробою узурпації влади, що є кримінальним злочином. На черговому чи позачерговому пленарному засіданні подібні питання ухвалити заколотникам не вдалося… Сподіваюся на адекватні дії Служби безпеки України та притягнення правопорушників до відповідальності в порядку та на підставах, передбачених чинним законодавством”, – заявив Терещенко.

 

Мер Глухова також нагадав, що це вже не перша спроба “організації різноманітних протиправних зібрань з метою узурпації влади”.

 

“Але, на жаль, жодного разу за це вони не понесли жодної відповідальності. Тому продовжують практикувати свої бандитські методи і далі. Маємо інформацію, що завтра самозванці, користуючись загальним карантином, спробують силове захоплення влади у Глухові”, – попереджає Мішель Терещенко.

 

Глухів – місто районного значення в Сумській області на півночі України з населенням приблизно 35 тис. мешканців.

 

Мішель Терещенко народився у Франції, проте вже понад 10 років мешкає в Україні. У березні 2015 року отримав паспорт громадянина України. Терещенко став мером Глухова після перемоги на виборах восени 2015 року.

 

Так звані “перевороти” в місті трапляються не вперше: аналогічна спроба вже була у травні 2018 року.

 

Юрій Бурлака, який зацікавлений в усуненні з посади мера Мішеля Терещенка є депутатом міської ради та прибічником ексрегіонала, народного депутата Верховної Ради VIII скликання Андрія Деркача. Який, вважається, тривалий час контролював цей регіон.

 

Бурлака – колишній мер Глухова, так само брав участь у виборах та програв Терещенку.

 

Після цього пішов у депутати.