У Конотопі померла пенсіонерка через коронавірус

21:53, 25.03.2020
У Конотопі померла пенсіонерка через коронавірус

Мер Артем Семеніхін обіцяє блокпости на в'їздах у Конотоп після посилення карантину.

Перший діагностований випадок захворювання коронавірусом лише протягом кількох годин став смертельним у місті Конотоп Сумської області в середу, 25 березня.

 

Померла 76-річна жінка з села Козацьке Конотопського району. Ще вдень пенсіонерка перебувала у свідомості в реанімації Конотопської ЦРЛ, її було підключено до апарату штучної вентиляції легенів. А вже пізно ввечері селянка померла.

 

Про це повідомив у соцмережах мер Конотопа Артем Семеніхін.

 

За його словами, жінці, у якої діагностували коронавірус, зробили два експрес-тести й  обидва показали позитивний результат. Утім, її аналізи направлені на підтвердження в  лабораторію міста Суми.

 

"Жінка, у якої конотопські лікарі сьогодні діагностували COVID-19 (коронавірус), померла. Очікуємо на результати розтину", - повідомив Артем Семеніхін у відеоролику на своїй сторінці у Facebook згодом, кермуючи автівкою.

 

І додав, що результати аналізів від Сумського центру лабораторних досліджень будуть відомі у п'ятницю, 27 березня.

 

«Вона надійшла до лікарні 23 числа. До цього вона хворіла шість днів, займалася самолікуванням. Їй одразу зробили тест на грип — він не підтвердився. Потім зробили тест на коронавірус. І він перший раз підтвердився, а потім і другий. Жінка ізольована в палаті, в інфекційному відділенні ЦРЛ», — заявив міський голова.

 

За його словами, якщо коронавірус підтвердять, у місті посилять карантинні заходи. Зокрема, казав про тимчасове зупинення руху трамваїв та блокпости на в'їздах у Конотоп.

 

Прес-служба Сумської обласної державної адміністрації також підтвердила смерть жінки.

 

«Причини смерті жінки встановлюються, оскільки результати експрес-тесту є попередніми і не є підставою встановлення остаточного діагнозу. Тільки після проведення лабораторного дослідження можна буде говорити про причини смерті. Аналізи направлені в Сумській обласний лабораторний центр», - йдеться в повідомленні ОДА.

 

Зауважимо, що 25 березня в.о. гендиректора Центру громадського здоров'я МОЗ Ігор Кузин заявив, що кількість заражених коронавірусом в Україні досягла 136 випадків (на ранок було 113).