Любомира Мандзій тимчасово очолила Міносвіти

15:58, 25.03.2020
Любомира Мандзій тимчасово очолила Міносвіти

Любомира Мандзій була заступницею ексміністерки Ганни Новосад

Любомира Мандзій, яка була заступницею ексміністерки Ганни Новосад, буде тимчасово виконувати обов'язки міністра освіти і науки. акож рішенням уряду звільнено від виконання обов'язків міністра освіти та науки Юрія Полюховича.

 

Відповідне рішення прийняли на засіданні уряду 25 березня, повідомляє МОН.

 

"Це дуже велика відповідальність. У зв’язку з пандемією коронавірусу та всеукраїнським карантином перед міністерством стоїть безліч нагальних викликів та проблем.І найважливіше – ми не маємо часу на повільні рішення: нам потрібно реагувати тут і зараз, вирішити питання закінчення навчального року, проведення вступної кампанії та багато іншого", – відзначила т.в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

 

 

Любомира Мандзій народилася 10 травня 1973 року у селі Опака Дрогобицького району Львівської області.

 

1995-го закінчила Львівський державний університет імені Івана Франка за спеціальністю "Географія".

 

Упродовж 1998-2001 роках за спеціальністю "Політичні інститути та процеси" навчалася в аспірантурі Львівського національного університету імені Івана Франка.

 

У 2003 році захистила дисертацію на звання кандидата політичних наук. 2008 року отримала вчене звання доцента.

 

З 2001 року до 2016 року працювала на кафедрі політології філософського факультету Львівського національного університету імені І. Франка.

 

Протягом 2016-2019 роках – директор департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації. У липні 2019 року перемогла у конкурсі на посаду начальника управління Державної служби якості освіти у Львівській області.

 

Як повідомляла УМ, 10 березня Кабінет міністрів призначив тимчасовим виконувачем обов’язків міністра освіти і науки Юрія Полюховича.

 

На минулому тижні «Україна молода» оприлюднила ексклюзивну статтю професора, лауреата Шевченківської премії, директора Центру літературної творчості Інституту філології КНУ ім. Т.Г. Шевченка Михайла Наєнка «Освітній скандал: чому вилучають зі стандартів українську і зарубіжну літературу». Дана стаття викликала неабиякий резонанс серед читачів «УМ», що засвідчують десятки тисяч переглядів статті пана Наєнка на нашому сайті.

 

Народний депутат від групи «За майбутнє», доктор філологічних наук Ірина Констанкевич внаслідок освітнього скандалу направила відповідне депутатське звернення керівництву міністра освіти