У Японії вилікували від коронавірусу українку з Diamond Princess

22:06, 28.02.2020
У Японії вилікували від коронавірусу українку з Diamond Princess

Спалах коронавірусу стався біля берегів Японії на круїзному лайнері Diamond Princess, на борту якого перебувало 3700 осіб з 56 країн.

Громадянку України, у якої виявили коронавірус на борту круїзного лайнера Diamond Princess біля берегів Японії, виписали з лікарні.

 

Про це повідомляє прессекретар МЗС України Катерина Зеленко у п’ятницю.

 

«Українку було 27-го числа виписано із лікарні та перевезено до готелю. Зараз посольство України в Японії надає нашій співвітчизниці необхідне сприяння. Інші троє наших громадян продовжують перебувати у медичних закладах. Поки що дата їх виписки невідома», - наголосила речниця.

 

За словами пані Зеленко, стан ще трьох українців, у яких виявили коронавірус на борту круїзного лайнера Diamond Princess, покращується.

 

Загалом на борту Diamond Princess знаходилися 24 громадяни України. У чотирьох з них виявили коронавірус і кілька днів тому госпіталізовали до лікарень Токіо.

.

 

Ще 20 українців наразі перебувають на Diamond Princess. Від евакуації в Україну вони відмовилися.

 

Речник МЗС також повідомила, що з метою прийняття рішення про можливість залишення членами екіпажу лайнера у Японії місцеві медики провели необхідні тести, результати яких наразі опрацьовуються і ті українці, які отримають позитивні результати тестів, будуть госпіталізовані до місцевих медичних закладів, а ті, які негативні – продовжать карантин.

 

Загалом на коронавірус захворіли 5 громадян України: 4 - на борту Diamond Princess, 1 - в Неаполі, Італія. На території України випадків захворювання не зафіксовано.

 

5 лютого стався спалах коронавірусу біля берегів Японії на круїзному лайнері Diamond Princess, на борту якого перебувало 3700 осіб з 56 країн. На лайнері перебували 25 громадян України, усі вони є членами екіпажу.

 

19 лютого перші пасажири висадилися з лайнера "Diamond Princess", пришвартованого біля Йокогами, Японія, після 14 днів карантину. Для дозволу на висадку у пасажирів лайнера має бути зафіксований негативний результат тесту на коронавірус і відсутність симптомів.

 

Нагадаємо, що невідомим раніше коронавірусом COVID 2019 почали хворіти з грудня минулого року.  В останні дні коронавірус почав різко поширюватися в Європі, особливо в Італії.

 

Від ускладнень, спричинених китайським коронавірусом COVID-19, у всьому світі померли 2858 людей. Завершили лікування та були виписані із лікарень 36 645 осіби.