У Гонконзі подарують по $1200 кожному

19:59, 28.02.2020
У Гонконзі подарують по $1200 кожному

Економіка Гонконгу переживає непрості часи через регулярні протести та коронавірус.

Влада Гонконгу подарує постійним жителям по 1 200 доларів США кожному. У бюджеті вже заклали фінансову допомогу для понад семи мільйонів людей, що мешкають у Гонконзі.

 

Про це повідомляє ВВС.

 

Представники влади пояснюють, що пішли на такий крок, аби полегшити фінансове становище мешканців і простимулювати місцеву економіку.

 

Економіка регіону останнім часом переживає непрості часи: передусім, через регулярні протести та коронавірус.

 

Станом на кінець лютого в Гонконгу зафіксовано 81 випадок інфікування коронавірусом, два з них - смертельні. Мало цього, у Гонконзі навіть домашнього собаку помістили на карантин після того, як тестування показало слабко позитивний результат на новий коронавірус.

 

«Наша економіка цьогоріч стикається з величезними проблемами», - заявив міністр фінансів Гонконгу Пол Чан.

 

І додав: «Після ретельного аналізу ситуації я вирішив перерахувати по 10 тисяч гонконгівських доларів ($1 280) усім постійним мешканцям віком понад 18 років. Мета - заохотити споживання і зняти фінансовий тягар».

 

Влада Гонконгу також має намір знизити плату за оренду житла, а також податки на майно та зарплату.

 

Згідно з прогнозами, вже наступного року дефіцит бюджету сягне 18 мільярдів доларів - це рекордний показник для Гонконгу.

 

Окрім коронавірусу та протестів, на погіршення економічного становища регіону відчутно впливає й торговельна війна Китаю і США.

 

Раніше влада створила фонд допомоги для галузей економіки, які сильно постраждали через спалах коронавірусу - зокрема, йдеться про готельно-ресторанну й туристичну галузі.