Трамп на рік продовжив санкції проти Росії через анексію Криму

09:30, 26.02.2020
Трамп на рік продовжив санкції проти Росії через анексію Криму

Президент США Дональд Трамп на рік продовжив антиросійські санкції через анексію Криму. 

 

Про це повідомляється на сайті Білого дому

 

Лідер США пояснив своє рішення тим, що Росія, її дії та політика, і надалі несуть загрозу національній безпеці та зовнішній політиці Штатів.

 

У наказі №13660 зазначається, що дії РФ в Україні включно з анексією Криму та агресією на Донбасі "продовжують підривати демократичні процеси та інститути в Україні; загрожувати її миру, безпеці, стабільності, суверенітету та територіальній цілісності; і сприятимуть незаконному привласненню активів держави".

 
З цієї причини надзвичайна ситуація, оголошена 6 березня 2014 року, а також пов'язані з нею дії від 16 і 20 березня, 19 грудня 2014 року та 20 вересня 2018-го, "мають зберігати чинність після 6 березня 2020 року", - наголошують у Білому домі.
 

Нагадаємо, Росія анексувала український півострів Крим у березні 2014 року. За участі "зелених чоловічків", людей у військовій формі без розпізнавальних знаків, вона провела там незаконний "референдум".

 

Після анексії та окупації півострову на Москву було накладено ряд санкцій. Також її дії засудила міжнародна спільнота. Офіційно Кремль заперечує анексію, називаючи це "приєднанням" та "поверненням" Криму до Росії.