У Черкасах завершується відбудова постраждалого від пожежі драмтеатру

26.02.2020
На Черкащині триває відбудова обласного академічного українського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка, який згорів п’ять років тому. Тоді, у липні 2015 року, у театрі вогонь знищив глядацьку залу, дах, пошкодив сцену, фойє, коридори, допоміжні приміщення.
 
Як повідомляють у Черкаській обласній раді, днями заступник голови облради Андрій Сегеда побував у драмтеатрі, аби на власні очі пересвідчитися, як просуваються ремонтні роботи.
 
«Разом із директором драматичного театру Петром Ластівкою вони оглянули ті приміщення, де вже проведено ремонт. Зокрема, на трьох поверхах театру наразі завершено ремонт стелі, стін та підлоги. У глядацькій залі оновлено стіни, підлогу та оркестрову яму, також відремонтовано кулуари та фойє, сходинкові марші, парапет, гардеробну», — розповідають у Черкаській обласній раді.
Також у драмтеатрі вже замінено опалення, водопровід, електричну мережу, облаштовано фасад. 
 
А головними об’єктами сьогодні, над якими необхідно буде працювати у 2020 році, є ремонт сцени та встановлення сучасного світлового і звукового обладнання, а також благоустрій території, що дозволить відкрити двері для глядачів, а самим артистам працювати у власній будівлі.