Православні ієрархи відмовились зустрічатися з патріархом Кирилом в Аммані

26.02.2020
На зустріч православних церков в Аммані сьогодні приїде, в кращому випадку, четверо патріархів із п’ятнадцяти. Решта відмовилась брати участь у з’їзді та «коронації» патріарха Кирила. Про це йдеться на сайті «Духовний фронт України».
 
«Збори глав православних церков у йорданській столиці Амман 26 лютого, які організували за ініціативи РПЦ і на яких планувалось протидіяти українській автокефалії ПЦУ та оскаржити першість Вселенського патріархату, будуть безглуздими, оскільки головні ієрархи на ньому представлені не будуть — вони просто відмовилися брати участь у «коронації» патріарха Кирила. Удар по РПЦ завдав навіть патріарх «братньої» Болгарської православної церкви, який не надішле до Амману своїх представників і не полетить туди сам», — ідеться у повідомленні.
 
Останньою відмовилася від участі Антіохійська церква, центр якої — в сирійській столиці Дамаску. «Антіохійська ПЦ підкреслює, що відмовляється від поїздки, щоб уникнути посилення розбіжностей і «поглиблення розриву між братами».
 
У підсумку замість 15 глав православних церков там будуть присутні лише РПЦ, дружня їй Сербська церква, а також Єрусалимська. Видання зазначає, що ще, ймовірно, приїде Чеська ПЦ.
«Це означає, що авторитет РПЦ катастрофічно похитнувся за час правління Кирила Гундяєва», — резюмували у повідомленні та нагадали, що православ’я представляють 15 автокефальних церков.