Суд поновив Насірова на посаді голови ДФС

13:15, 24.02.2020
Суд поновив Насірова на посаді голови ДФС

Шостий апеляційний адміністративний суд залишив у силі рішення про відновлення Романа Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби України.

 

Про це йдется в постанові Шостого апеляційного адміністративного суду.

 

Так, суд залишив без задоволення апеляційні скарги Кабінету Міністрів України, Державної фіскальної служби України, народного депутата України Андрія Журжія.

 

"Рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 11 грудня 2018 року в частині визнання протиправним та скасування розпорядження Кабінету Міністрів України від 31 січня 2018 року №35-р "Про звільнення (Насірова – ред.) з посади Голови Державної фіскальної служби України" залишити без змін", - йдеться в ухвалі суду.

 

Як писала УМ, Насірова звинувачують у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні. Кабінет міністрів звільнив його ще 31 січня 2018 року, але 11 грудня Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді голови ДФС Романа Насірова та наказав виплатити йому компенсацію у 184 тисячі гривень.
 
У суді пояснили, що звільнення Романа Насирова з посади голови ДФС було безпідставним і з порушенням процедури.
 
При цьому в БПП розповіли, що під час прийняття рішення про відновлення Романа Насірова на посаді голови ДФС суд оцінював виключно законність постанови Кабінету міністрів - суд не брав до уваги кримінальне провадження проти глави ДФС.
 
Брав участь у виборах президента 2019 року, де набрав найменше голосів з усіх кандидатів - 0,01%, за нього проголосували 2 тисячі 579 виборців.