На Банковій вимагали звільнити Авакова

15:07, 23.02.2020
На Банковій вимагали звільнити Авакова

Актиісти вважають Арсена Авакова токсичним політиком. (Фото Громадського)

Близько сотні активістів провели мітинг під Офісом президента України, що на вулиці Банковій у Києві у неділю, 23 лютого. Люди закликали керівництво держави звільнити міністра МВС Арсена Авакова, а також не призначати його на інші впливові посади.

 

Про це повідомляють вітчизняні ЗМІ.

 

На думку активістів, саме президент Зеленський взяв Авакова на поруки, хоча останній повністю дискредитував себе.

 

Під час акції її учасники заявили про відсутність прогресу в розслідуваннях нападів на громадських активістів та журналістів, зокрема розслідування вбивств громадської активістки Катерини Гандзюк і журналіста Павла Шеремета.

 

«Аваков і є тим вірусом, який заражує країну. Він небезпечний, токсичний і має піти з посади», — зазначила активістка Ліза Жарікова.

 

На акцію протесту також прийшов адвокат Віталій Коломієць — захисник підозрюваної у справі Шеремета Яни Дугарь. Він наголосив, що зіштовхнувся з залякуванням свідків та перешкоджанні роботі експертів через систему, створену і контрольовану чинним міністром.

 

Учасники мітингу намагалися наклеїти на стіну будівлі Офісу президента плакат з вимогою звільнення міністра МВС. Правоохоронці відтіснили мітингувальників та запропонували їм передати звернення з вимогами офіційним шляхом до канцелярії Офісу президента. Після цього учасники мітингу розійшлися.

 

Нагадаємо, Арсена Авакова призначили міністром внутрішніх справ України 27 лютого 2014 року. Його перепризначили на посаду 29 серпня 2019 року. Він один з двох міністрів попереднього уряду, які залишилися в Кабміні за нової влади.