У Нових Санжарах захворіла евакуйована іноземка

14:04, 23.02.2020
У Нових Санжарах захворіла евакуйована іноземка

Полтавські медики прибули до Нових Санжар. (Фото з ФБ-сторінки Віктора Ляшка)

Екстренну допомогу фахівців з Полтави викликали для евакуйованої з Уханю іноземки в медичний центр, що у селищі Нові Санжари у суботу ввечері.

 

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко, який працює в оперативному штабі в зоні обсервації в неділю.

 

За його словами, в іноземної громадянки, яка була евакуйована з Уханю та проходить 14-денну обсервацію в Нових Санжарах на Полтавщині, сталося загострення хронічної гастроентерологічної хвороби. Вона поскаржилася медикам на біль у животі.

 

Після огляду медичними працівниками було встановлено попередній діагноз. Пізніше до обсервації прибула екстрена допомога з фахівцями, які провели огляд пацієнта.

 

«Лікарі прибули із пересувним апаратом для проведення ультразвукової діагностики та з спеціальними контейнерами для забору проб. Полтавські медики спрацювали оперативно. Зайшли, здійснили медичний огляд та вийшли із приміщення обсерватора із дотриманням всіх протиепідемічних норм», - повідомив Ляшко.

 

Лікарі склали план лікування, призначили дієтичне меню та залишили на спостереження в обсервації.

 

«Зараз евакуйована почуває себе добре. Наголошуємо, що ніяких ознак гострих респіраторних захворювань немає, - додав заступник міністра. - Решта евакуйованих пасажирів, члени екіпажу та супроводжуючі особи почуваються добре. Вони також не мають жодних ознак гострих респіраторних захворювань».

 

Як повідомляла «УМ», міністр МОЗ Зоряна Скалецька не контактує з евакуйованими у Нових Санжарах, хоча й живе у тому ж корпусі.  

 

Минулого четверга міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька обіцяла приєднатися до українців,  евакуйованих з китайського міста Ухань через епідемію коронавірусу і поселених в обсервації у Нових Санжарах. Але так і не зробила цього.