Міноборони закупить ракетну зброю на 2,4 млрд гривень

10:42, 23.02.2020
Міноборони закупить ракетну зброю на 2,4 млрд гривень

Міністерство оборони планує закупити близько 3 тис ракетних комплексів та ракет до них на суму понад 2,4 млрд. гривень з урахуванням державних гарантій у 2020 році.

 

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

 

Як зазначають у міністерстві, у порівнянні з 2019 роком фінансування ракетної програми збільшено на 300 млн грн.

 

Зокрема, в 2020 році планується завершити розробку і провести випробування комплексів «Нептун» і «Вільха» і забезпечено їх фінансування у повному обсязі. Після прийняття їх на озброєння почнуть закупівлю серійних зразків.

 

У Міноборони нагадують, що 18 лютого Рада національної безпеки і оборони України прийняла державне оборонне замовлення на 2020 рік, яким в інтересах Міноборони та на підставі потреб, визначених Генштабом ЗСУ, передбачено заходи на загальну суму 21,25 млрд гривень.

 

Відповідно до доручення президента України, наразі продовжується виконання програми створення Багатофункціонального ракетного комплексу (БФРК). Концепція зазначеної Програми наразі проходить зовнішнє погодження.

 

Зазначається, що 18 лютого 2020 року Радою національної безпеки і оборони України схвалено державне оборонне замовлення на 2020 рік (ДОЗ), яким в інтересах Міноборони та на підставі потреб, визначених Генеральним штабом Збройних Сил України, передбачено заходи на загальну суму 21,25 млрд гривень.