Керівник Тернопільщини Ігор Сопель пішов у відставку після протестів у «Медоборах»

15:56, 22.02.2020
Керівник Тернопільщини Ігор Сопель пішов у відставку після протестів у «Медоборах»

Ігор Сопель втратив посаду, бо погано інформував населення про коронавірус.

Президент Володимир Зеленський прийняв відставку голови Тернопільської облдержадміністрації Ігоря Сопеля у зв’язку з ситуацією, що виникла в області через евакуацію українців з Китаю.

 

Про це повідомляє пресслужба президента в суботу.

 

«У зв’язку з ситуацією, що виникла на Тернопільщині через евакуацію з Китаю громадян України, та незадовільною роботою облдержадміністрації з інформування населення щодо епідеміологічної безпеки президент України прийняв заяву Ігоря Сопеля про відставку із займаної посади за власним бажанням», - йдеться в офіційному повідомленні.

 

Зазначимо, що 18 і 19 лютого на в’їзді до санаторію «Медобори», що неподалік міста Микулинці Теребовлянського району, мешканці провели молебень проти розміщення у санаторії евакуйованих з Китаю українців.

 

Голова Тернопільської облдержадміністрації Ігор Сопель тоді повідомив, що у нього немає офіційного підтвердження інформації про облаштування обсервації для евакуйованих саме у «Медоборах».

 

Вже 20 лютого 45 українців та 27 іноземців, евакуйованих з Уханя, поселили на 14-денну обсервацію у медичному центрі «Нові Санжари» на Полтавщині.

 

Правоохоронцям довелося відтісняти протестувальників, щоб завезти евакуйованих у медичний центр. У сутичках з протестувальниками постраждали 9 поліцейських.

 

Президент Зеленський пообіцяв покарати вірусологів у спортивних костюмах, які брали участь у протестах.