Генпрокурор Рябошапка відкрив провадження щодо кнопкодавства Поляка

09:11, 22.02.2020
Генпрокурор Рябошапка відкрив провадження щодо кнопкодавства Поляка

Владіслав Поляк під час кнопкодавства.

Позафракційний Владіслав Поляк став першим народним депутатом щодо якого відкрито кримінальне провадження за неособисте голосування під час пленарного засідання Верховної Ради 21 лютого.

 

Про це повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

 

Відомості про вчинення правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань особисто вніс генеральний прокурор Руслан Рябошапка, як і передбачено законом.

 

«Таким чином впроваджено в дію новелу Кримінального кодексу України щодо відповідальності народних депутатів України за неособисте голосування», - зазначили в прокуратурі.

 

Досудове розслідування доручено слідчим Центрального апарату Державного бюро розслідувань.

 

Як повідомляла «УМ», раніше рух «Чесно» зафіксував, як народний депутат Владіслав Поляк під час пленарного засідання тричі проголосував за свого сусіда - під час реєстрації та за поправки до законопроекту про обіг земель сільськогосподарського призначення.

 

На минулому тижні, 16 січня, вступив в силу закон щодо відповідальності нардепів за неособисте голосування. Відтепер «кнопкодавів» каратимуть великими штрафами - від 51 до 85 тисяч гривень. У журналістів тепер є право заявляти про зафіксований випадок неперсонального голосування, а вести такі справи буде Державне бюро розслідувань.