Представник ЄС засудив мілітаризацію Криму на Генасамблеї ООН

09:41, 21.02.2020
Представник ЄС засудив мілітаризацію Криму на Генасамблеї ООН

Намагання Росії мілітаризувати незаконно окупований Крим негативно впливають на безпекову ситуацію, а також на довкілля в регіоні, заявив на засіданні Генасамблеї ООН заступник постійного представника ЄС в ООН Сільвіо Гонзато.

 

Про це пише "Укрінформ" з засідання ГА ОНН, де 20 лютого розглядали питання "Ситуація на тимчасово окупованих територіях України"

 "Російська мілітаризація кримського півострова надалі справляє негативний вплив на безпекову ситуацію у чорноморському регіоні та поза ним. Ми продовжуємо закликати Росію забезпечити безперешкодний прохід Азовським морем і до нього відповідно до міжнародного права. Ми очікуємо, що Росія зробить кроки для покращення екологічної ситуації в Криму, яка суттєво погіршилася", - наголосив Гонзато.

 

Представник Євросоюзу також закликав Кремль негайно звільнити українських рибалок та повернути човен, затриманий в Азовському морі 15 лютого. 

 

Як писала УМ, прикордонники заявили, що в ході огляду корабля було виявлено понад 290 примірників камбали-калкан, а також незаконне знаряддя лову. При цьому суднові, реєстраційні документи, в тому числі на право видобутку (вилов) водних біологічних ресурсів, у затриманих були відсутні, зазначили у відомстві.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  МЗС закликає посилити санкційний тиск та ізоляцію кремлівського режиму