Справа Шеремета: суд відмовився пом'якшити арешти двом підозрюваним

16:09, 14.02.2020
Справа Шеремета: суд відмовився пом'якшити арешти двом підозрюваним

Апеляційний суд Києва відмовився пом’якшити запобіжні заходи двом підозрюваним у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета: лікарці Юлії Кузьменко та медсестрі Яні Дугарь.

 

Про це повідомляє "Українська правда".

 

Захист Кузьменко просив відпустити її з-під варти і пропонував відправити під нічний домашній арешт.

 

Зокрема, адвокат і сама лікарка знову наполягали, що вона не знала, хто такий Шеремет на момент його вбивства, жодним чином не була причетна до злочину, на той момент не була знайома з іншою фігуранткою справи Дугарь, а з підозрюваним в організації Андрієм Антоненком спілкувалась мало.

 

Захист звертав увагу, що у Кузьменко на утриманні є син, вона робить унікальні операції.

 

Адвокат Дугарь просили скасувати їй нічний домашній арешт. Кілька чинних та колишніх народних депутатів хотіли взяти медсестру на поруки.

 

Захист апелював до того, що дівчина має алібі, підтверджене свідками, а експертизу, яка встановила її причетність, фахівці визнали необ’єктивною і неповною. Також захист каже, що Дугарь вища за дівчину на відеозаписах, з якою її порівнювали, та має тату, яких не видно на записах.

 

Прокуратура просила залишити запобіжний захід без змін для обох підозрюваних. Прокурор стверджував, що експертиза доводить обгрунтованість підозр, є ризики переховування чи впливу на свідків. 

 

Як повідомляла УМ, призначено винними: фігурантів «справи Шеремета» суд залишив за ґратами попри відсутність доказів.
 
 

Нагадаємо, Київський апеляційний суд залишив під цілодобовим домашнім арештом до 8 лютого військову медсестру Яну Дугарь, яка є підозрюваною у справі вбивства журналіста Павла Шеремета.

 

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва відправив військову медсестру Яну Дугарь під цілодобовий домашній арешт.

 

Вночі 2 січня у центрі Києва відбувся слідчий експеримент у справі про вбивство Павла Шеремета - за участю лікарки й волонтерки Юлії Кузьменко, підозрюваної у причетності до цього злочину.

 

Правоохоронці назвали підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета: Яна Дугарь, Андрій Антоненко, подружжя Інна та Владислав Грищенки, Юлія Кузьменко. 

 

Суд арештував підозрювану Кузьменко та Антоненка, а Дугарь відправив під домашній арешт. 

 

Мати убитого журналіста Павла Шеремета Людмила Шеремет заявила, що не знає, чи вірити у причетність затриманих осіб до вбивства її сина і боїться, щоб у цій справі не постраждали невинні.

 

Читайте також: Призначенi винними: що криється за абсурдними звинуваченнями сподвижників духу у вбивстві Шеремета

 

"До Печерського суду, від Андрія Антоненка (Riffmsater), подано позов до посадових осіб, які зганьбили його репутацію", – зазначив він.

 

А Юлія Кузьменко подала в суд на МВС

 

24 грудня Апеляційний сфуд міста Києва залишив під вартою підозрювану у причетності до убивства журналіста Павла Шеремета лікаря Юлію Кузьменко.