Правоохоронці оголосили підозри працівникам міськради Ірпеня, які бойкотували роботу

12:10, 22.01.2020
Правоохоронці оголосили підозри працівникам міськради Ірпеня, які бойкотували роботу

В листопаді 2019 року міськрада Ірпеня залишилася зачиненою у приймальний день громадян. Її співробітники бойкотували роботу.


Про це повідомляє пресслужба Головного управління Нацполіції в Київській області.

 

За даним фактом слідчі поліції порушили кримінальне провадження за ст. 356 (Самоправство) Кримінального кодексу України.
 

В ході досудового розслідування, під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури, співробітників вищезазначеної установи неодноразово викликали на допити, однак частина з них двічі відмовилася від дачі показів.

 

Дії чотирьох працівників органу місцевого самоврядування поліція кваліфікувала за ст. 385 (Відмова свідка від давання показань) Кримінального кодексу України. Стаття передбачає покарання у вигляді стягнення штрафу від п'ятдесяти до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців.



Двом з них вже оголошено про підозру. До суду подано клопотання про обрання міри запобіжного заходу – особисте зобов’язання.



Раніше повідомлялося, що бойкот депутатів Ірпінської міськради 13 листопада пов'язаний із кримінальними справами, які прокуратура завела на ексмера Ірпеня Володимира Карплюка. 

 

Керівництво міської ради Ірпеня анонсувало одноденний страйк "через політичний тиск з боку прокурора Києво-Святошинської місцевої прокуратури Юрія Дмитруня".

 

Як повідомляла "УМ", раніше поліція і прокуратура розпочали обшуки в організаторів та виконавців шахрайських схем будівництва трьох житлових комплексів, що розташовані під Києвом у місті Ірпінь.