Прокуратура розслідує як теракт загибель двох військових в ООС

17:10, 17.01.2020
Прокуратура розслідує як теракт загибель двох військових в ООС

Упродовж 2019-2020 років внаслідок атак і обстрілів на Донбасі загинуло 132 військовослужбовця Збройних сил України, а після загибелі останніх двох, Олексія Кучкіна та Ігоря Хімічука, прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом терористичного акту.

 

Про це інформує пресслужба оофісу генерального прокурора.

 

Зазначається, що за процесуального керівництва Красноармійської місцевої прокуратури, слідчими Нацполіції розпочато досудове розслідування кримінального провадження за фактом обстрілу бойовиками “ДНР” 15 січня 2020 року промислової зони м. Авдіївка, внаслідок чого загинув військовослужбовець ЗСУ (ч. 3 ст. 258 КК України).Також 16 січня 2020 року в с. Новозванівка Попаснянського р-ну Луганської області на бойових позиціях внаслідок снайперського обстрілу з напрямку окупованого с. Калинове загинув ще один військовослужбовець”, – йдеться в повідомленні.

 

За вказаним фактом слідчим відділом Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях в ЄРДР зареєстровано кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 258 КК України: терористичний акт.

 

Процесуальне керівництво здійснює прокуратура Луганської області.

 

З метою встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних до скоєння вказаних злочинів, проводяться слідчі дії.

 

В ОГП акцентують, що упродовж 2019-2020 років через постійні атаки з боку незаконних збройних формувань на території Донецької області загинув 101 військовослужбовець, 519 отримали тяжкі поранення, у Луганській області – 31 та 197 відповідно.

 

Як повідомляла УМ, 15 січня біля Авдіївки від кулі снайпера загинув боєць 92 омбр Олексій Кучкін.

 

16 січня внаслідок ворожого обстрілу на Луганщині загинув військовослужбовець, який був допущений до виконання обов’язків у 72-гу окрему механізовану бригаду імені Чорних Запорожців, старший солдат Ігор Хімічук.