Путін запропонував Медведєву «займатися темами оборони та безпеки» у Радбезі Росії

16:55, 15.01.2020
Путін запропонував Медведєву «займатися темами оборони та безпеки» у Радбезі Росії

Президент Росії Володимир Путін заявив про намір ввести посаду заступника голови Ради безпеки РФ і запропонувати її Дмитру Медведєву.

 

Про це повідомляє "Интерфакс" із посиланням на зустріч президента зі членами уряду Росії.

 

"Дмитро Анатолійович завжди займався цими питаннями, і з точки зору підвищення нашої обороноздатності і безпеки. Я вважаю за можливе і просив його про це, щоб він зайнявся в майбутньому питаннями саме такого характеру, цієї категорії. Вважаю за можливе і зроблю це найближчим часом – введу посаду заступника голови Ради безпеки",= сказав Путін.

 

Головою Ради безпеки РФ є президент, нагадав Путін.

 

Нагадаємо, Уряд Росії подав у відставку, посилаючись на 117 статтю Конституції РФ.

 

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що Путін у посланні до Федеральних зборів 15 січня означив низку фундаментальних змін до Конституції РФ, які змінять баланс виконавчої, законодавчої та судової гілок влади.

 

За його словами, уряд повинен дати президенту "можливість приймати усі необхідні рішення для цього".

 

Путін розповів, що на зустрічі з Медведєвим тет-а-тет, що відбулася після послання Федеральним Зборам, вони обговорили питання, сформульовані в цьому посланні.

 

За словами президента РФ, "питань дуже багато", і для успішної реалізації всього, що планувалося раніше і що зараз запропоновано суспільству, потрібно вибудувати роботу організаційно.

 

Путін попросив членів уряду Росії виконувати свої обов'язки до формування нового Кабінету міністрів.

 

Як повідомляла УМ, 15 січня Путін заявив, що виступає за призначення Державною думою прем'єр-міністра Російської Федерації, але виступає за збереження президентом права звільняти його.