Черкаські браконьєри виловили у Дніпрі тонну риби, завдавши збитків на 260 тисяч гривень

18:03, 08.01.2020
Черкаські браконьєри виловили у Дніпрі тонну риби, завдавши збитків на 260 тисяч гривень

На Черкащині у районі села Сокирне затримали браконьєрів, які виловили у Дніпрі тонну риби, завдавши державі збитків на 260 тисяч гривень.

 

Як повідомляє Олександр Позняков, начальник управління екологічного нагляду у Черкаській області, браконьєрів взяли якраз на Різдво під час проведення природоохоронного рейду спеціалістами Держекоінспекції Центрального округу спільно з поліцейськими водного патруля РО ВО Управління патрульної поліції в Черкаській області.

 

«Браконьєри в районі села Сокирне на автомобілі «Нива» та причепі намагались вивезти з прибережної зони 995 кг свіжевиловленої риби, зокрема, плітки 2134 шт., густери 1557 шт., судака 33 шт., щуки 13 шт. Внаслідок незаконного вилову водних живих ресурсів державі завдана шкода в розмірі 256 тис. 258 грн.»,– наголошує Олександр Позняков.
 

 

На місце події була викликана слідчо – оперативна група Черкаського районного відділу поліції ГУНП в Черкаській області. Риба здана під реалізацію до рибоприймального пункту, після чого гроші перераховуються до державного бюджету.

 

Вирішується питання про порушення кримінального провадження за ознаками статті 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).