Богдан потайки зустрічався з Коломойським – «Схеми»

15:43, 27.12.2019
Богдан потайки зустрічався з Коломойським – «Схеми»

Глава Офісу президента Андрій Богдан таємно зустрічався з олігархом Ігорем Коломойським у ресторані у центрі Києва.

 

Про це повідомлялось в програмі "Схеми: корупція в деталях".

 

"Це вперше, коли вдалося зафіксувати таємну зустріч Андрія Богдана та Ігоря Коломойського. Пізно ввечері 25 грудня "Схеми" зафільмували, як керівник ОП та впливовий олігарх разом із соратниками та бізнес-партнерами бачились в ресторані п’ятизіркового готелю в самому центрі Києва",- сказано в програмі.

 

Спершу журналісти зафіксували зустріч Богдана з головою правління НАК "Нафтогаз України" з Андрієм Коболєвим в італійському ресторані на Печерську. Згодом того ж вечора авто глави Офісу президента бачили біля п’ятизіркового готелю Premier Palace, а охоронця Богдана помітили у самому готелі.

 

У цей час в окремій приватній кімнаті ресторану в Premier Palace зустрічалися Коломойський, його бізнес-партнер та співвласник студії "Квартал 95" Тімур Міндіч, ексдепутат і товариш олігарха Євгеній Гєллєр та бізнесмен Михайло Кіперман. Вечеря тривала кілька годин.

 

"Схеми" переконані, що Богдан приїхав у Premier Palace саме на цю зустріч, хоча вони не бачили, щоб він виходив з приватної кімнати, але бачили, як виходили інші, у тому числі Коломойський.

 

Пізніше у розмові з журналістами Коломойський заперечував, що бачився з главою Офісу президента. Мовляв, на момент, коли він прийшов, то Богдана вже не було. Але журналісти з’ясували, що кімната, де відбувалася зустріч, має чорний хід, і припускають, що Богдан міг її залишити непомітно у той час, коли вони розмовляли з Коломойським.

 

Олігарх заявив, що продовжує зідзвонюватися зі своїм колишнім адвокатом, але дуже рідко через зайнятість Богдана. Олігарх також розповів, що нова влада "точно навмисно не заважає" його бізнесу, "але курс 23 сам за себе говорить", і що він "відчуває тиск на свій бізнес, але цей тиск відчувають й інші".

 

Водночас Коломойський досить впевнено заявив, що скоро поверне Приват-банк "не саме через суди, а законним шляхом, так як належить за законодавством".  Питання зустрічі з Богданом та досягнутих на ній домовленостей Андрій Коболєв коментувати відмовився. А сам глава Офісу президента на питання журналістів не відповів.