Кіт на протезах став зіркою інтернету

07:24, 19.12.2019
Кіт на протезах став зіркою інтернету

Шестирічний кіт став інтернет-суперзіркою після того, як першим в Італії отримав два протези задніх лап після серйозної ДТП.

 

Віто, або у Вітуццо, ампутували обидві задні лапи після того, як їх розтрощив автомобіль у Мілані, пише BBC.

 

В той час його власниці саме поїхали у медовий місяць. Колишня баскетболістка Сильвія Готтарді та її дружина Лінда Ронзоні негайно повернулися додому.

 

Історію Віто поширюють із гештегом #vituzzosuperstar.

 

Два протези Віто приєднали безпосередньо до кісток, які лишились неушкодженими. Це стало першою успішною операцією такого типу в Італії.

 

 

Котів, яким доводилось ампутувати обидві задні лапи за подібних обставин, часто евтаназували.

 

Однако Віто пощастило - і на його сторінках у Instagram та Facebook можна побачити, як він ходить на своїх нових протезах.

 

На сторінці Vituzzo Superstar у Facebook йдеться, що Віто народився у маленькому містечку Сан-Віто-Ло-Капо у північно-західній частині Сицилії.

 

Він належав матері Сильвії, але після її смерті став жити із Сильвією та Ліндою у Мілані. Оскільки він звик до свіжого повітря, жінки випускали його гуляти на вулицю.

 

У липні 2018 року пара одружилася. Медовий місяць довелося відкласти до грудня через роботу, і коли вони поїхали, за Віто доглядав їхній друг.

 

Саме в цей час кіт потрапив у жахливу аварію, коли блукав вулицями. Його шукали понад добу, і коли врешті знайшли, травми виявились настільки серйозними, що одну задню лапу негайно ампутували. Хірурги намагалися врятувати другу, але через інфекцію довелось ампутувати і її.

 

 

Тоді хірурги зробили Віто тимчасові "лапи" і почали роботу над постійними протезами, подібними до тих, які роблять для спортсменів.

 

Відтоді минув рік, і тепер Віто знову гуляє вулицями та залазить на диван, а його власниці фільмують це і викладають відео у соцмережі.

 

Операція з їх встановлення пройшла успішно, і вже за кілька місяців Віто звик бути "біонічним котом".