Справа Шеремета: підозрювану Кузьменко арештували

07:40, 14.12.2019
Справа Шеремета: підозрювану Кузьменко арештували

Печерський райсуд обрав запобіжний захід для підозрюваної у справі Шеремета волонтерки і дитячого хірурга в "Охматдиті" Юлії Кузьменко у вигляді арешту до 8 лютого 2020 року.

 

Адвокат заявив, що подаватимуть апеляційну скаргу.

 

За даними слідства Юлія Кузьменко в ніч з 19 на 20 липня 2016 року закладала вибухівку під автомобіль Subaru, на якому було вбито журналіста Павла Шеремета, та приводила її в дію.

 

Під час засідання адвокат підозрюваної Владислав Добуш клопотав про відвід судді. Захист Кузьменко наполягав на тому, щоб допитали чоловіка підозрюваної, з яким вона тоді проживала у законному шлюбі, та директора лікарні, у якій вона працювала.

 

Кузьменко розповіла, що 20-го липня 2016 року була на роботі та дізналася про вбивство Шеремета з новин. Вона зазначила, що наступного дня справді ходила на концерт гурту Андрія Антоненка — іншого підозрюваного у цій справі.

 

Як повідомляла УМ, волонтерка та лікарка Юлія Кузьменко, яку підозрюють у вбивстві журналіста Павла Шеремета, заперечує свою причетність та вважає хибними результати експертиз у справі.

 

"Вчорашній день, напевно, почався звичайно. Я була на роботі, у мене було 3 дитини в операційній. Найнеприємніше – це зараз постфактум розуміти, що коли я ще перебувала в операційній, в цей момент уже готувався брифінг. Я вже стала вбивцею. Шеремет. Я вперше про Шеремета почула у день, по-моєму, його вбивства. Я сиділа на роботі, відкрила facebook, прочитала, що вбили Шеремета. Я тоді ще полізла читати, хто це. Я не знаю, як закінчиться моє життя, але вчора закінчили мою кар'єру. У мене тисячі пацієнтів… Що повинні думати батьки дітей, яких я оперувала, що хірург був вбивця? Кому вони віддавали своїх дітей? ", - зазначила вона в суді.

 

12 грудня у поліції повідомили про перших затриманих у гучній справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Затримали кількох людей.

 

За версією слідства Антоненко організатор, а Кузьменко виконавець вбивства Шеремета.

 

Нагадаємо, правоохоронці назвали підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета: Яна Дугарь, Андрій Антоненко, подружжя Інна та Владислав Грищенки, Юлія Кузьменко. Остання по телефону обговорювала можливий замах на вбивство Марусі Звіробій та викрадення її дітей.