Мати Шеремета про арешти: «Боюся, щоб не постраждали невинні»

19:00, 13.12.2019
Мати Шеремета про арешти: «Боюся, щоб не постраждали невинні»

Мати убитого журналіста Павла Шеремета Людмила Шеремет не знає, чи вірити у причетність затриманих осіб до вбивства її сина і боїться, щоб у цій справі не постраждали невинні.

 

Про це вона заявила в інтерв’ю "Радіо Свобода".

 

"Я нічого не знаю. Думаю, це може підтвердити або спростувати тільки суд. Єдине, чого я дуже боюся, щоб не постраждали невинні люди. Павла, його не повернеш... Звичайно, хотілося б правди. Але наскільки до неї наблизилися, дуже складно судити", - заявила Людмила Шеремет, відповідаючи на запитання чи вірить у те, що затримані саме ті люди, які мають відношення до злочину.

 

Вона додала, що про брифінг, на якому назвали імена підозрюваних у причетності до вбивства, дізналася випадково.

 

За словами матері журналіста, їй імпонує, що у президента Володимира Зеленського є воля цим займатися, але з іншого боку, розслідування не доведено до логічного завершення, тому до самого оприлюднення „сирого" розслідування у неї є питання.

 

Людмила Шеремет додала, що з Офісу президента не ініціювали зустріч з нею, і сам вона такої зустрічі не просила і не проситиме, але вдячна нинішньому президенту, що "справу не поклали під сукно, нею займаються".

 

Разом з тим вона нагадала, що двічі зустрічалася з п’ятим президентом Петром Порошенком, і якщо від Зеленського хтось захоче з нею поспілкуватися, то не відмовиться.

 

Мати журналіста додала, що від того, що вона щось дізнається, легше їй не стане, бо "сина немає… а все інше не має значення".

 

Людмила Шеремет також розповіла, що наразі її підтримує те, що її сина пам’ятають і дуже тепло згадують навіть ті, кого вона випадково зустріла у потязі.  

 

12 грудня у поліції повідомили про перших затриманих у гучній справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Затримали кількох людей.

 

Як повідомлялося, за версією слідства Антоненко організатор, а Кузьменко виконавець вбивства Шеремета.

 

Нагадаємо, правоохоронці назвали підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета: Яна Дугарь, Андрій Антоненко, подружжя Інна та Владислав Грищенки, Юлія Кузьменко. Остання по телефону обговорювала можливий замах на вбивство Марусі Звіробій та викрадення її дітей.