«Слуга народу» Дубінський був на дні народження партнера Коломойського — «Схеми»

16:19, 13.12.2019
«Слуга народу» Дубінський був на дні народження партнера Коломойського — «Схеми»

Народний депутат від фракції «Слуга Народу» Олександр Дубінський відвідував день народження Михайла Кіпермана, який є бізнес-партнером Ігоря Коломойського.

 

Про це йдеться у розслідуванні журналістів програми «Схеми: корупція в деталях».

 

Розслідувачі зафіксували, як 15 жовтня депутат Олександр Дубінський приїхав привітати бізнесмена Михайла Кіпермана до ресторану Queen Country Club на Київщині.

 

Серед гостей заходу також помітили олігархів: Ігоря Коломойського, Павла Фукса, Геннадія Боголюбова; ексдепутата та товариша Коломойського Євгенія Гєллєра, а також Олександра Лазорка — екскерівника раніше підконтрольної Коломойському «Укртранснафти».

 

Також привітати Кіпермана приїхав депутат від «Опозиційної платформи — За життя» Григорій Суркіс.

 

У коментарі журналістів Дубінський запевнив, що його з Кіперманом пов’язують винятково «дружні стосунки».

 

«Я з Михайлом Кіперманом знайомий достатньо давно. Ми товаришуємо та спілкуємось. Інтересів, бізнесу або якихось спільних питань у нас із ним немає, проте є прекрасні людські товариські стосунки», — відповів депутат.

 

Раніше Дубінський працював на телеканалі «1+1», який належить Ігорю Коломойському. Після того, як він став парламентарем, його не припинили пов’язувати з олігархом.

 

Розслідувачі зафіксували і той момент, коли депутат Олександр Дубінський зустрівся з особистим адвокатом президента США Дональда Трампа Рудольфом Джуліані. Зустріч відбулася у заміському клубі під Києвом «Еквідес».

 

У день зустрічі Дубінський пояснив, що обговорював створення у Раді слідчої комісії для «розслідування розкрадання багатомільярдних сум з українського бюджету за президентів Порошенка та Януковича».

 

Нагадаємо, що перший помічник президента Володимира Зеленського і його багаторічний бізнес-партнер і співвласник «Квартал 95» Сергій Шефір таємно відвідував офіс олігарха Ігоря Коломойського.