У Конгресі США затвердили $300 млн оборонної допомоги Україні

12:04, 12.12.2019
У Конгресі США затвердили $300 млн оборонної допомоги Україні

Палата представників американського конгресу затвердила закон про оборонний бюджет, додавши до нього положення про санкції проти компаній, причетних до будівництва "Північного потоку-2".

 

Як повідомляє "Європейська правда", рішення ухвалили переважно більшістю голосів (337-48).

 

Рішення, ухвалене Палатою представників, має пройти затвердження у Сенаті; очікується, що це відбудеться вже на початку наступного тижня. Далі його має підписати президент.

 

Положення документу передбачає до $300 млн у 2020 фінансовому році для надання безпекової допомоги Україні, з яких $100 млн доступні лише для летальної допомоги. Нагадаємо, в бюджеті 2019 року на летальну допомогу Україні було передбачено на $50 млн менше.

 

Документ також додасть до відповідних категорій допомоги Україні з безпеки та розвідки прибережні оборонні крилаті ракети і протикорабельні ракети.

 

Як повідомляла УМ, Палата представників США переважною більшістю голосів ухвалила закон про національний оборонний бюджет у 2020 році, яким передбачені санкції щодо будівництва газопроводу "Північний потік-2".

 
 

 Сенат США включив в законопроєкт про оборонний бюджет на 2020 рік санкції проти будівництва Північного потоку-2.

 

Рішення Данського енергетичного агентства надати дозвіл на будівництво «Північного потоку-2» у данських водах, оскаржили