В будинку ексдепутата Микитася провели обшуки

16:35, 11.12.2019
В будинку ексдепутата Микитася провели обшуки

Прокурори Генеральної прокуратури спільно зі слідчими Державного бюро розслідувань 11 грудня 2019 року провели обшук за місцем проживання колишнього народного депутата Максима Микитася у передмісті Києва.

 

Про це повідомляє на прес-служба ГПУ.

 

Так, за процесуального керівництва прокурорів ГПУ слідчими ДБР встановлено, що народний депутат можливо вчинив дії, спрямовані на легалізацію доходів, одержаних злочинним шляхом в розмірі понад 200 млн грн.

 

Наразі вирішується питання про накладення арешту на майно, у тому числі, виявлене під час обшуку.

 

Як повідомляла УМ, колишньому народному депутату з групи “Воля народу” Максиму Микитасю повідомили про підозру у справі про незаконне заволодіння нерухомістю Національної гвардії України. Колишній депутат у змові з екс-командувачем Нацгвардії “зекономив”на квартирах для військових понад 81 млн гривень.

 

Апеляційна палата розглянула скаргу прокурорів САП через занадто м’який запобіжний захід для Микитася. При встановленій шкоді ексдепутату раніше призначали заставу в розмірі 5,5 мільйона гривень.

 

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олексій Скибенко під час розгляду скарги на запобіжний захід колишньому депутату та забудовнику Максиму Микитасю заявив, що Микитась роздумував вбити свідка та підозрюваного у справі проти нього на 82 мільйони гривень.