На першому етапі обміну «всіх на всіх» Україна хоче повернути 77 бранців із ОРДЛО

16:53, 10.12.2019
На першому етапі обміну «всіх на всіх» Україна хоче повернути 77 бранців із ОРДЛО

(REUTERS)

Українська сторона в рамках першого етапу обміну у форматі «всіх на всіх» очікує на повернення 77 українців, утримуваних на окупованих проросійськими бойовиками територіях Донецької та Луганської областей.

 

Про це повідомила представниця України в гуманітарній підгрупі ТКГ Валерія Лутковська, передає УНІАН. 

 

«77 осіб – це та кількість осіб, яку ми можемо повернути станом на сьогоднішній день. Це підтверджені особи з боку Донецька (53 особи) та Луганська (24 особи)», – заявила Лутковська.

 

За її словами, процес погодження списків на обмін ще триває.

 

«Перший крок (обміну – ред.) – це всі підтверджені на всіх підтверджених, а другий крок – всі розшукувані на всіх розшукуваних, тому що ми знаємо, що люди там є, у нас є довідки, які підтверджують, що вони знаходяться в місцях позбавлення волі, але їх не підтвердили ще в ході наших перемовин», – сказала Лутковська.

 

Найближче обговорення питання обміну з бойовиками відбудеться 18 грудня, коли заплановане наступне засідання Тристоронньої контрактної групи в Мінську.

 

9 грудня у Парижі Зеленський та Путін домовились, що до кінця року проведуть обмін утримуваними особами за формулою «всіх на всіх».

 

Як писала УМ, Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що результати саміту в «нормандському форматі» виключають кримських татар із майбутнього обміну полоненими.